Twitter geri adım attı

ABD Başkanı Trump ile Twitter arasındaki gerginlikte Twitter geri adım attı. Twitter, Trump’ın ve Beyaz Saray'ın resmi hesaplarından yaptığı paylaşımlara "şiddeti yüceltme" uyarıları koyması ile ilgili, "Kurallarımıza aykırı bir durum tespit etmedik" açıklaması yaptı.

Abone ol

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump ile gerginlikte geri adım atan taraf oldu.

Trump'ın ve Beyaz Saray'ın, George Floyd'un öldürülmesiniN ardından düzenlenen protestolara ilişkin dün gece yaptığı "Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir." paylaşımına Twitter, "şiddeti yüceltme" etiketİ eklemişti.

Bunun üzerine Beyaz Saray, Twitter'ı "terörizme, diktatörlere ve yabancı propagandacılara izin vermekle" suçlamıştı.

Twitter daha önce Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı paylaşımlara da “bilgiyi doğrula” etikeTi yerleştirmişti.

Bunun üzerine Trump, sosyal medya platformlarına ilişkin dün bir kararname imzalamış ve “elimden gelseTwitter'ı kapatırım” demişti.

Gerginlikte geri adım atan taraf Twitter oldu. Beyaz Saray, Twitter'ın konuya ilişkin elektronik posta ile gönderdiği açıklamayı resmi Twitter hesabından paylaştı.

Açıklamada, "Söz konusu içeriği inceledik ve bizim kurallarımıza aykırı bir durum tespit etmedik" ifadesi yer aldı.

ulusal.com.tr

''Arat'' geliştirilmeye devam ediyor Bilim ve Teknoloji Prof. Dr. İsmail Demir: İddialı ve kendimize güveniyoruz Bilim ve Teknoloji Sosyal medya kullanım kılavuzu hazırlandı Bilim ve Teknoloji Doç. Dr. Ozan Ünsalan: Tipik bir göktaşı Bilim ve Teknoloji