Ali Rıza Kart, bir ilki başararak kağıttan ney üretti

Atık kağıttan takı ve çeşitli süs eşyaları yapan Ali Rıza Kart, bir ilki başararak kağıttan ney üretti. Kart'ın ürettiği ney, orijinalleri ile aynı ebat ve özelliklere sahip. Ayrıca neyzenlerden de tam not aldı.

Abone ol

Ali Rıza Kart... O, kendi geliştirdiği bir teknikle atık kağıtları takı, tespih ve süs eşyalarına dönüştüyor.

Eskişehir'de, hobi olarak başladığı ve patentini aldığı teknikle atık kağıtları dönüştüren emekli astsubay Kart'ın hayali ise kağıt enstrümanlardan orkestra kurmak. Ve Kart bunun için ilk adımı ney üreterek attı.

50 yaşındaki Kart'ın, çöpe atılan kağıtları bir araya getirip, ürettiği ney, kamıştan yapılan ile benzer sesi veriyor. Orijinalleri ile aynı ebat ve özelliklere sahip ney, neyzenlerden de tam not aldı.

Kart, origami olarak bilinen bu sanatla 15 yıl önce elindeki kağıt parçalarıyla oynarken başlamış. Daha sonra atık kağıtları değerlendirebileceğini düşünerek, çeşitli objeler üretmeye başlamış.

ulusalkanal.com.tr

Ünlü yönetmen Ümit Utku hayatını kaybetti Kültür Sanat Ünlü yazar Dario Fo yaşamını yitirdi Kültür Sanat İş Sanat'ın 17'nci sezonu başlıyor Kültür Sanat Uluslararası Antalya Film Festivali heyecanı başlıyor Kültür Sanat