TP de özelleştiriliyor

Türkiye Petrolleri bünyesinde yar alan sondaj, kuyu tamamlama ve sismik arama birimleri 2017 yılında özelleştirilecek. Karara tepki gösteren petrol işçileri, eylem yapma kararı aldı, 3 kentte yarım gün iş bıraktı. İşçiler, Adıyaman, Ankara ve Batman’da, “Türkiye Petrollerini uyarıyoruz, bu yanlış uygulamadan derhal dönün” çağrısı yaptı.

Abone ol

Türkiye Petrolleri bünyesinde yar alan sondaj, kuyu tamamlama ve sismik arama birimlerinin 2017 yılında özel bir şirkete devredileceğine ilişkin karar alındı.

Konuya ilişkin çalışmaların başladığı, hazırlıkların hızlandırıldığı, devrin 1 Ocak 2017’de gerçekleştirileceği açıklandı.

Kararı protesto eden Petrol İş Sendikası’na üye işçiler, sendikanın çağrısı üzerine iş bırakma eylemi yaptı.

İşçiler, Türkiye Petrolleri özelleştirme politikalarına karşı Adıyaman, Ankara ve Batman’da yarım gün iş bıraktı.

Batman’da yapılan iş bırakma eyleminde işçiler, Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’nün kapısına kadar yürüdü.

Taşıdıkları pankartlarla kararı protesto eden işçiler adına açıklamayı Petrol İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tekik yaptı.

Tetik özelleştirme kararının geri çekilmesini istedi.

Petrol işçisi Ankara’da da eylemdeydi.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürlüğü önüne yürüyen petrol işçileri, “Türkiye Petrolleri yönetimini uyarıyoruz: Bu yanlıştan derhal dönün” yazılı pankart taşıdı.

İşçiler adına açıklamayı Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Şuayip Gül yaptı.

Bu hamlenin kamuda yeni ve büyük bir taşeronlaştırma hamlesi anlamına geldiğini söyleyen Gül, “Kamu kuruluşumuz Türkiye Petrolleri, bu kararla parçalanmakta ve zayıflatılmaktadır” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ elebaşının kardeşini savunacak avukat bulunamadı Gündem Tunceli'de çatışma çıktı: Bir asker yaralı Gündem TSK: '6 terörist etkisiz hale getirildi' Gündem Adalet Bakanı'ndan Fetullah Gülen tepkisi: Hiçbir mahkeme ben tanımıyorum Gündem