Merkez Bankası: Enflasyonda iyileşme var, ama riskler sürüyor

Beklendiği gibi faiz adımı atmayan Merkez Bankası, "Enflasyonda iyileşme var, ama riskler sürüyor" açıklaması yaptı. Uzmanlar faiz indirimlerine Haziran'da başlanabileceğini dile getirdi. Dolar ise son 1 buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ise çarpıcı bir tespitte bulundu. OECD raporuna göre; Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 küçülecek.

Abone ol

Merkez Bankası beklentilere paralel faizlerde değişikliğe gitmedi. Ve politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 24 düzeyinde sabit tuttu.

Karar metninde, "Fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiği" vurgusu yer aldı.

"RİSK SÜRÜYOR"

"Enflasyon göstergelerinde bir miktar iyileşme gözlenmektedir. Fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir. Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir."

Beklendiği gibi faiz adımı atmayan Merkez'in açıklaması sonrası ise kur sert yükseliş gösterdi. Bir buçuk aylık süreçte zirveyi gördü. Dolar, 16 Ocak'tan beri ilk kez 5 lira 44 kuruş seviyesinin üzerine çıktı.

Merkez Bankası'nın söyleminde değişikliğe gitmediğine işaret eden uzmanlar, faiz indirimlerine Haziran ayında başlanacağı görüşünü dile getirdi.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü ise dikkat çeken bir rapor yayımladı. OECD'nin raporuna göre Türkiye'nin ekonomi senaryosu küçülme yönünde...

Türk ekonomisinin 2018 yılında yüzde 2,9 büyüdüğünü tahmin eden OECD, 2019 yılında yüzde 1,8 daralma yaşandıktan sonra, 2020 yılında yüzde 3,2 büyüme olacağı öngörüsünde bulundu.

ulusal.com.tr

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar yükselişe geçti Ekonomi Rekabet Kurulu'ndan Digiturk bayileri için ön araştırma karara bağlandı Ekonomi Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) KOBİ Değer Kredisi-2 paketi açıklaması Ekonomi 2019 Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı Ekonomi