Hani korumak için müdahale edilmişti

İzmir'deki Soma faciası protestosunda çevik kuvvetin yakasından çekiştirerek gözaltına almaya çalıştığı 13 yaşındaki A. K. bugün gözaltına alındı. Valilik polisin A. K. 'ya gözaltına almaya çalışmadığını, koruma amaçlı müdahale ettiğini öne sürmüştü.

Abone ol

Güncelleme 15:29 İzmir'de, Soma'daki maden faciasını protesto gösterileri sırasında gözaltına alınmak istenmesiyle gündeme gelen 13 yaşındaki A.K. sevkedildiği adliyede, çocuk suçlarına bakan Cumhuriyet Savcısı Uğur Hadimli tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

A.K.'nin, eylemlerin yapıldığı bölgede bulunduğunu, kalabalığı görüp oraya gittiğini, ancak taş atmadığını, bir suça karışmadığını söylediği öğrenildi. A.K., savcının serbest bırakmasının ardından, adliyede bir süre psikolog ile görüştürüldü.

A.K.'nin babası H.K. de eşiyle ayrı yaşadıkları için, birbirlerinin yanında kaldığını düşünerek oğulları için kayıp başvurusunda bulunmadıklarını söyledi. Oğullarının terörist gibi gösterildiğini öne sürerek bu duruma tepki gösterdi.

Soma'daki maden faciası için önceki gün yapılan protesto eylemi sırasında polisin gözaltına almaya çalıştığı 13 yaşındaki A.K. bugün gözaltına alındı. İzmir Valiliği polislerin 13 yaşındaki çocuğa gözaltı yapılmadığını, koruma amaçlı müdahale edildiğini öne sürmüştü.

İzmir Emniyeti Konak Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince "suça sürüklenen çocuk" olarak adliyeye götürülen A.K.'nın ifadesi alınacak. İzmir Barosu 13 yaşındaki çocuk için avukat görevlendirdi.

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten ifadesi alınacak çocuk hakkında 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılabilir.

16 Mayıs Cuma günü Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde Çevik Kuvvet polisinin 13 yaşındaki çocuğu yakasından tutup çekerek gözaltına almak istemesi basına yansımıştı.

ulusalkanal.com.tr

Soma'da “İsrail dölü“ dedi, Meclis'te teşekkür etti Gündem Bu iddia doğruysa koltuktan eder Gündem Sağlık Bakanı o iddiayı yalanladı! Gündem CHP'li vekilden şok iddia Gündem