Keşir dolmasının ünü sınırları aştı
Hatay'ın meşhur keşir dolması sınırları aştı. Brezilya'da yapılan bir festivalde kırmızı havuç dolması yani keşir dolması büyük ilgi gördü.
Brezilya'nın Paraty şehrinin ev sahipliği yaptığı ''Paraty Gastronomi Festivali''nde Hatay'ın eşsiz lezzetlerinden olan keşir dolması tam not aldı.
Köklerimiz temasıyla düzenlenen festivalde dünyanın birçok noktasından farklı lezzetin ortaya çıkış hikayeleri anlatıldı. UNESCO tarafından Gastronomi kenti ilan edilen Hatay'ın tanıtımı için Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Nazan Savaş yarıştı. Hazırlayıp sunduğu video, festivalde büyük beğeni topladı.
Hazırladığı videoda keşir dolmasının yapım aşamalarını büyük incelik ve titizlikle anlatan Nazan Savaş'ın ilk durağı Antakya Demirciler Çarşısı oldu. Torna ustasında havuçların oyulmasını sağladı. Ardından havuçlar, Hatay Gastronomi Evi'nde dolduruldu ve pişirildi.
Festivalde yer alan video sonrası Paraty Gastronomi Festivali yetkilileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçti, ''Tarihinizden ve tutkunuzdan çok etkilendik. Festivalimize değer kattınız'' ifadeleriyle keşir dolmasını övdüler.