MSB: İdlib'de 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Millî Savunma Bakanlığı "Bahar Kalkanı bölgesinde rejim unsurları tarafından açılan ateş sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını" açıkladı.

Abone ol

Tüm dünya Moskova'da yapılan Erdoğan - Putn zirvesine odaklanmışken, Suriye'den üzücü bir haber geldi.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklama "Bahar Kalkanı bölgesinde 2 askerin şehit olduğunu" belirtildi.

Açıklamada "Rejim unsurları tarafından açılan ateş neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır." denildi.

Millî Savunma Bakanlığı, saldırı sonrası bölgede tespit edilen hedeflerin derhal ateş destek vasıtaları ile yoğun şekilde ateş altına alındığını, gerekli karşılığın verildiğini, hedeflerin tahrip edildiğini, gelişmelerin takip edildiğini duyurdu.

Bu arada İdlib'de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara'nın şehadet haberi Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Koçkıran köyündeki ailesine ulaştırıldı.

Şehidin yakınlarını, askeri yetkililer, köy sakinleri ve Göktaş teselli etti. 6 yıldır görev yapan 27 yaşındaki şehidin evine ve köy sokaklarına Türk bayrakları asıldı.

İdlib'de yaralanan Ulaştırma Sözleşmeli Er Enes Kaya'da tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

26 yaşındaki Enes Kaya'nın üzücü haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Selimiye Mahallesindeki ailesine iletildi.

Şehidin evine ve sokağına Türk bayrakları asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

ulusal.com.tr

İdlib anlaşmasının ardından Doğu Perinçek'ten ilk açıklama Gündem İşte Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı anlaşma Gündem Erdoğan: Bu gece yarısı itibariyle ateşkes yürürlüğe girecek Gündem Tuzak bozuldu, ateşkes sağlandı Gündem