Mersin kar altında

MERSİN'de etkili olan sağanak yağmur ile yüksek bölgelerde yağan kar hayatı felç etti.

Abone ol

MERSİN'de etkili olan sağanak yağmur ile yüksek bölgelerde yağan kar hayatı felç etti.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunda etkili olan kar yağışı Erdemli İlçesi'nin yüksek kesimlerinde köy yollarını ulaşıma kapadı. Karaman'ın Ayrancı İlçesi'nden Mersin Limanı'na mermer götüren 20 TIR kapanan yolda mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, sabaha kadar süren çalışmayla yolları açıp, araçları kurtardı.

Mersin merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Arslanköy yakınlarındaki Değnekköyü yolu da kar yağışı nedeni ile kapandı, 3 kişi ise yolda mahsur kaldı. Mersin UMKE ekipleri, 112, jandarma ve belediyeye ait iş makinelerinin 6 saatlik ortak çalışması sonucu 3 kişiyi sabah saat 04.00 sıralarında kurtarıldı. Donma tehlikesi atlatan ve isimleri açıklanmayan 3 kişi götürüldüğü Mersin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Öte yandan, Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinin Toroslar eteğindeki mahallelerinde kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu. Birçok bölgede ise elektrikler kesildi.

Mehmet DOĞANER- Mithat ÜNAL/ERDEMLİ, ANAMUR (Mersin), (DHA)

Önce okullar sonra yollar kapandı Yurt İnsanlık ölmemiş! Yurt TEOG sınavında gaz kaçağı alarmı Yurt İstanbulluları bekleyen tehlike! Yurt