Psikolog Sera Farman: Evde kalmak kendimizi geliştirmek için fırsat

Adli Psikolog Sera Farman, Koronavirüs ile mücadele sürecinde toplum psikolojisini ve neler yapılması gerektiğini Ulusal Kanal’a anlattı.

Abone ol

Sokağa çıkma yasağı öncesinde sokağa fırlayanları korkunun tetiklediğini söyleyen Farman uyarılarda bulundu. Sosyal medyanın ve televizyon izlemenin bir süre sonra bunaltıcı etkisi olabileceğine dikkat çekerek kitap okumanın, resim yapmanın ve müzik dinlemenin insanları rahatlatacağını ifade etti.

Nefes egzersizleri öneren Farman, herkesin evinde zihinsel detoks yapabileceğini belirtti. ‘’Sabah aç karnına veya akşamları sandalyede oturup gözlerimizi kapatarak elimizi kalbe koyalım, burnumuzdan yavaşça 10 dakikada nefes alıp verelim’’ diyen Psikolog Ferman böylece stresten arınabileceğimizi söyledi.

Ayrıca 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağından dolayı yalnız hissedebileceklerini aktararak, bu yaş grubunda yakınları olan kişilerle sık sık sohbet edilmesi, zaman geçirilmesi ve toleranslı davranılması gerektiğini söyledi. Farman, yaşanan sürecin kendimizi geliştirmek için fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini tamamladı.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Zülal Yalçın anlattı: Korona günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Sağlık Koronavirüs ile mücadele edenlerin yakınlarından 'antikor bağışı' çağrısı Sağlık Bakan Koca, 6 üniversitenin rektör, tıp fakültesi dekanı ve başhekimiyle görüştü Sağlık Fransa'da koronavirüs tedavisinde kullanılan yeni ilaç büyük başarı sağladı Sağlık