Dünyada Kovid-19 mücadelesi

Dünyadaki Kovid-19 vakalarının yarıya yakını Avrupa'da... Hükümetler, aldıkları önlemlerle salgının yayılımını durdurmaya çalışıyor. Ancak kıtada, sadece geçen hafta 2 milyon yeni vaka tespit edildi. AB liderleri bütçe ve kurtarma programında da uzlaşamadı. ABD'nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya'da ise 1 ay boyunca gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak. İşte dünyada salgınla mücadelede son 24 saatte yaşanan gelişmeler...

Abone ol

Aşı çalışmalarındaki gelişmeler umut veriyor. Ancak Kovid-19 dünyada yayılımını sürdürüyor. Vakaların yarıya yakını Avrupa'da...

Avrupa'da hükümetler, aldıkları önlemlerle salgının yayılımını durdurmaya çalışıyor. Ancak alınan önlemlerin protesto edildiği kıtada, sadece geçen hafta 2 milyon yeni vaka tespit edildi. Can kayıplarının da yüzde 49’u Avrupa’da görüldü.

Salgın gündemiyle toplanan Avrupa Birliği liderleri ise bütçe ve kurtarma programında uzlaşma sağlayamadı. 1,8 milyar euroluk bütçe için gerekli olan oybirliğinin, Macaristan ve Polonya'nın vetosu nedeniyle sağlanamadığı açıklandı.

Avrupa'da salgından en çok etkilenen Fransa’da vaka artışı sürüyor. Ülkede 28 bin yeni vaka kaydedildi. Hükümet, sokağa çıkma yasağını yakın zamanda kaldırmayacağını açıkladı. İngiltere’de ise bir günde 23 bin yeni vaka kaydedildi. 500'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Yunanistan’da vaka sayısı giderek artıyor. Kuzey Makedonya’da, Milli Güvenlik Konseyi salgını ele aldı. Konsey, artan vakalar nedeniyle ülke genelinde kriz durumu ilan edilmesini önerdi.

ABD'nin en kalabalık eyaleti Kaliforniya'da, yaklaşık 1 ay boyunca gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 21 Aralık sabahı sona erecek olan uygulama gerekli görülmesi halinde uzatılabilecek ya da ilave tedbirler alınabilecek. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ülkede son günlerde iyice artan vakalar nedeniyle önümüzdeki hafta kutlanacak Şükran Günü tatilinde seyahat edilmemesi uyarısında bulundu.

Salgından en fazla etkilenen ülkelerden Hindistan'da da vaka sayısı 9 milyonun üzerine çıktı. Güney Kore'de günlük vaka artışı son 3 gündür 300'ün üzerinde. Çin'de ise salgın kontrollü seyrediyor. Japonya’nın başkenti Tokyo’da Kovid-19'a karşı uyarı düzeyi “yayılıyor" ikazının yapıldığı 4'üncü seviyeye yükseltildi.

Sudan’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında okullara 2 hafta ara verildi. Lübnan ve Yemen'de Kovid-19'dan hayatını kaybedenlerin sayısı arttı. Latin Amerika ülkelerinde ise vaka ve can kayıpları artmaya devam ediyor.

Afrika kıtasında Kovid-19 tespit edilenlerin sayısı ise 2 milyon 40 bini geçti. Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da maske takılmasını teşvik etmek amacıyla farkındalık kampanyası başlattı. Sosyal medyada yürütülen kampanya ile kıta genelinde 40 milyon gence ulaşılması hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Fransa'nın Fas'taki Tanca Başkonsolosu intihar etti Dünya İspanyolcayı ana dil olmaktan çıkaran eğitim reformu İspanya'yı ikiye böldü Dünya Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan Kovid-19 açıklaması Dünya Avustralya'dan Afgan halkına özür Dünya