CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan Numan Kurtulmuş'a cevap

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un “Referandumda evet çıkarsa terör örgütleri sesi soluğu çıkmayacak noktaya gelirler" açıklamasına cevap verdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu itiraftır, bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir” ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Mumcu’nun katledilişinin 24. yılı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Kılıçdaroğlu, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin arkasında kimler olduğunun halen ortaya çıkarılmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Medya dünyasının bilim dünyasının, düşün dünyasının önemli bir ismiydi. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ve hala bekliyoruz. Silahı çeken katillerin arkasında kimler vardı? Asıl failler kimlerdir? Onların bulunması için söz verilmişti ama bugüne kadar verilen sözler yerine getirilmedi. Israrla ve kararlılıkla bekliyoruz. Uğur Mumcu'yu kimler katletti? Aydınlanmadan, bilimden, insandan, haktan hukuktan yanaydı. Dolayısıyla böylesine önemli bir ismi kaybetmenin acısını her yıl birlikte yeniden yaşıyoruz” dedi.

"Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Referandumdan evet çıkarsa, terörün sesi kesilir' dedi. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Bu 'şu anda terörü biz destekliyoruz'un itirafıdır. Yani 'sürekli terörü besliyoruz, terör örgütlerine göz yumuyoruz, insanlar ölüyor, insanlar katlediliyor, eğer bizi seçerseniz, başkanlık rejimi getirirseniz tek adam rejimini getirirseniz, terör bitecek' anlamına geliyor, bu itiraftır. Bu çok talihsiz bir itiraftır. Eğer gerçekten olay böyleyse bugünkü terörün kaynağı bu hükümettir ve bunu da Hükümet Sözcüsü açıkça itiraf etmiştir. Çok üzgünüm, böyle bir lafı asla duymak istemezdim. Numan Kurtulmuş gibi birisinin kalkıp, bu itirafı 80 milyonun önünde yapmış olması gerçekten son derece hazindir, son derece utanç vericidir."

Hakkari Yüksekovalı çocuklara en güzel yarıyıl hediyesi Gündem Samsun haberleri - Çarşamba'da 3,4 büyüklüğünde deprem Gündem Abdülgadir Maşaripov'un sorgusu sürüyor Gündem İstanbul'da kar yağışı bekleniyor: AKOM yarın 13'ten itibaren alarm durumuna geçecek Gündem