CKD'yi hedef alanların yurt dışı bağları: KA-DER'leri fonlara bağlı

"Bağımsız Afganistan'ı tanıyoruz" diyen Cumhuriyet Kadınları Derneği'ni hedef alan kuruluşların yurt dışı bağlantıları dikkat çekiyor. ABD destekli Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun yanı sıra Türkiye Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin de Avrupa Birliği tarafından fonlandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhuriyet Kadınları Derneği'ni, ''Bağımsız Afganistan’ı tanıyoruz, Bağımsız Afganistan’ı tanımayanı da tanımıyoruz'' açıklaması üzerinden hedef alan kadın kuruluşlarının yurt dışı bağlarına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

CKD'Yİ HEDEF ALAN KA-DER'İN BAĞLARI

Aydınlık gazetesinin haberine göre Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin yurt dışından fonlanarak çok sayıda proje icra ettiği saptandı.

Projeler için Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Almanya ve Hollanda'dan çeşitli kurumlardan fon aldığı tespit edildi.

KA-DER'in CIA destekli Denge ve Denetleme Ağı ile iş birliği yaptığı da kendi internet sitesinde yer aldı. Denge ve Denetleme Ağı, ABD dışındaki diğer ülkelerde kargaşa çıkartmak için çok sayıda proje geliştirmesiyle biliniyor.

FİNLANDİYA'DAN DA PARA ALMIŞLAR

CKD'yi hedef alan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun ABD'den 149 bin 500 dolar aldığı tespit edilmişti. TKDF'nin ABD'nin yanı sıra Finlandiya ile de yakın ilişkin içinde olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Canan Güllü'nün başkanlık yaptığı TKDF 2017 yılında Finlandiya'dan bir proje için 1 milyon lira aldı.

Kapadokya Balon Festivali başladı Yurt İstanbul'da 3 gün bazı yollar trafiğe kapatılacak Yurt Denizli'de uyuşturucu operasyonu Yurt Manisa'da feci trafik kazası Yurt