Türkiye ile Suriye Tahran’da görüştü

İdlib mutabakatı ve Fırat’ın Doğusuna olası harekatların gündemde olduğu sırada, Türk ve Suriyeli yetkililerin İran’da bir araya geldiği iddia edildi. Ulusal Kanal'a bilgi veren Tahran'daki kaynaklar görüşmeyi doğruladı. Bu arada terörün kaynağı haline dönüşen Fırat’ın Doğusu da İran’ın balistik füzelerinin hedefi oldu.

Abone ol

Suriye’de siyasi çözüm için Ankara, Şam yönetimi ile görüşmelere başladı.

Devrim Muhafızlarına yakın kaynaklara göre Suriyeli ve Türk heyetler İran’ın başkenti Tahran’da biraraya geldi.

İdlib ve Fırat'ın Doğusunun ele alındığı tolpantı, İran’ın arabuluculuğu ile gerçekleşti. Ulusal Kanal'ın ulaştığı yetkililer, Türk ve Suriyeli Askerler ve istihbarat görevlilerinin yer aldığı toplantının yakın zamanda gerçekleştiğini ve olumlu sonuçların yakın zamanda sahaya yansıyacağını dile getirdiler.

PKK/PYD terör örgütünün güvenli bölgesi durumunda olan Fırat'ın Doğusu ile ilgili de önemli adımlar atılıyor. Yetkililer, PKK/PYD terör örgütüne karşı birlikte yapılacak operasyonların alt yapısını oluşturmak üzere temasların sürdüğünü aktardı.

Bu arada İran, Fırat'ın Doğusunu hedef aldı, Deyr-i Zor kentine bağlı Elbu Kemal ilçesini balistik füzelerle vurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamada Ahvaz'daki karadan karaya 6 adet balistik füze ile Suriye'de Fırat Nehri'nin Doğu'sundaki IŞİD mevzilerinin hedef alındığı bildirildi.

Açıklamada harekatın İran'ın Ahvaz kentindeki terör saldırısına karşılık olarak yapıldığı da belirtildi.

ulusal.com.tr

Binali Yıldırım: Karar alana kadar her şeyi konuşuruz Gündem PKK çocukları kaçırarak ölüme gönderiyor Gündem Eski genelev çalışanı üzerine kayıtlı hattı FETÖ firarisi kullanmış Gündem Erdoğan: Ekonomimizi çökertmeye çalıştılar Gündem