'Paravan PKK' dağılıyor

Amerika tarafından kurulan ve ana omurgasını PKK'nın oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri adlı çatı örgüt de bir ayrılık daha yaşandı. SDG çatısı altında bulunan Rakka Devrimci Tugayı adlı Arap bir grup, SDG'den ayrıldığını açıkladı. Rakka Devrimci Tugayı, Amerika'nın YPG'yi çatı örgüt içinde kayırdığını düşünüyor.

Abone ol

Amerika tarafından kurulan "Suriye Demokratik Güçleri" adlı paravan örgüt de bir ayrılık daha yaşandı. Arapların oluşturduğu Rakka Devrimci Tugayı adlı bir grup örgütten ayrıldı.

Açıklamayı, Merkezi İngiltere’de olan Middle East Eye adlı siteye konuşan Rakka Devrimci Tugayı grubun siyasi büro şefi Mahmoud Hadi yaptı.

Tugayın Rakka operasyonuna katılmayı reddettiğini belirten Hadi, "YPG, harekâta tugayın liderlik etmesi ve savaşçıların hepsinin Rakka’dan olmasına dair daha önce varılan anlaşmayı ihlal etti" dedi.

Hadi, Amerika'yı da "YPG’yi gruplarına karşı kayırmakla" suçladı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan YPG, SDG’nin ana unsurunu oluşturuyor. SDG, 6 Kasım’da ABD’nin desteğinde Rakka’ya yönelik ‘Fırat’ın Gazabı’ isimli operasyon başlattığını açıklamıştı.

PYD'nin Menbiç'e saldırısı sırasında da bazı Arap gruplar, Türkiye'ye karşı savaşmayı reddetmiş ve SDG'den ayrılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Pakistan'da FETÖ'ye ait okulda çalışan öğretmenlere süre verildi Dünya İsrail'den 'Türkiye' hamlesi Dünya Rüşvetle suçlanan Rus Ekonomi Bakanı'nın yerine geçici isim Dünya İran'da eğitime 'hava kirliliği' engeli Dünya