ZTE, Netaş'ın yüzde 48,04'ünü satın alıyor

Çinli telekomünikasyon ekipmanları grubu ZTE Cooperatief, Netaş Telekomünikasyon'un yarısına yakın hissesini satın alacak. Ödenecek fiyat ise 358 milyon 600 bin Türk Lirası

Abone ol

ZTE Cooperatief, Netaş Telekomünikasyon'un yüzde 48.04 hissesini 358.6 milyon TL'ye satın alacak.

Pay devrinin tamamlanmasının ardından dört yıl süresince sözleşmede belirtilen bazı şartların gerçekleşmesine bağlı olarak Çinli telekomünikasyon ekipmanları grubunun ilave ödemeler yapacağı konusunda da anlaşıldı.

Rekabet Kurumu’nun onay vermesinden sonra satın alma işlemi gerçekleşecek.

Bundan 49 yıl önce kurulan Netaş, Türkiye’nin teknolojiyle tanışmasına aracılık eden şirketlerden bir tanesi olmuştu. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılayacak haberleşme amaçlı ekipmanların geliştirilmesinde de önemli bir rol oynuyor.

Payların devir bedelinin taraflar arasında pazarlık usulü ile belirlendiği ve mutabık kalındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sözleşmede belirtilen fiyat uyarlamasına tabi olarak tespit edilecek olan pay alım bedeli, diğer şartların yanı sıra Türk Rekabet Kurumu'nun iznine tabi olarak Pay devrinin tamamlanacağı tarihte ödenecektir. Taraflar ayrıca, pay devrinin tamamlanmasını müteakip 4 yıl süresince sözleşmede belirtilen bazı şartların gerçekleşmesine bağlı olarak alıcının OEP'ye maksimum 15 milyon dolar tutarında ilave ödemeler yapabileceği konusunda anlaşmışlardır.

Beher pay alım bedeli ve toplam alım bedeli işbu açıklama tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanmış olan 1 dolar 3,5408 Türk Lirası'na tekabül etmek üzere, döviz satış kuru üzerinden dolardan Türk Lirasına çevrilmiştir ve en yakın tutara tamamlanmıştır."

Açıklamada, beher pay alım bedelinin yaklaşık 11,5078 TL, toplam alım bedelinin ise yaklaşık 358 milyon 614 bin 132,49 TL (101 milyon 280 bin 539 dolar) olduğu kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı Ekonomi Fitch'den Türk bankaları raporu Ekonomi Erdemir'de toplu iş sözleşme görüşmeleri Ekonomi Yük asansörü yere çakıldı: 2 yaralı Ekonomi