Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Gerçekdışı ve art niyetlidir

Koalisyon jetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Atme bölgesine düzenlediği hava operasyonu ile ilgili iddiaları Dışişleri Bakanlığı yalanladı. Bakanlık açıklamasında harekâta İncirlik'ten kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi hava aracının katılmadığı belirtildi.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığından, koalisyon güçlerinin Suriye'de sivilleri hedef alan hava harekatıyla ilgili iddialara yalanlama geldi.

Yazılı açıklamada Türkiye sınırındaki Atme bölgesine yapılan operasyona İncirlik Üssü'nden kalkan veya Türk hava sahasını kullanan herhangi bir insanlı ve insansız hava aracının katılmadığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Bunun aksine yapılan haberler gerçekdışı ve artniyetlidir" ifadesine yer verildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi karşısında yer alan ve yaklaşık 70 bin Suriyelinin kaldığı Atme kampını ÖSO'ya bağlı gruplar koruyor.

ulusalkanal.com.tr

Polise bomba yüklü araçla saldırı Gündem Fikret Otyam'a veda Gündem İsmail Hakkı Pekin açıkladı: 370 PKK'lı öldürüldü Gündem Şehit özel harekatçılara veda Gündem