ABD'den arabuluculuk hamlesi

Dağlık Karabağ’da devam eden sıcak çatışmalar ile ilgili Amerika Birleşik Devletleri devreye girdi. ABD'ye davet edilen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Dışişleri Bakanı Pompeo ile görüşecek. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise mevcut Ermenistan hükümetiyle barışçıl bir çözüm ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi. Sahada kaybeden Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise, Paris’ta Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

Abone ol

ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 27 Eylül’den bu yana Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmalar ile ilgili arabulucuk hamlesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı Washington’a davet etti. Dışişleri Bakanları, Pompeo ile ayrı ayrı görüşmeler yürütecek.

İki bakan, hafta başında, Moskova’da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelmişlerdi.

ABD’deki görüşmeler öncesi Japon basınına konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "benzeri görüşmeler daha önce de yapıldı. Ancak mevcut Ermenistan hükümetiyle barışçıl bir çözüm ihtimali oldukça düşük." dedi. Aliyev, Bakü ve Ankara'nın Ermeni askerlerinin Dağlık Karabağ'dan çekilmesi halinde Ermenistan için iletişim kanallarını açacağını söyledi.

Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi. Görüşmede Dağlık Karabağ'daki çatışmalar ele alındı. Macron’un, Sarkisyan ile bir araya gelmeden önce Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de telefonda görüştüğü bildirildi.

ulusal.com.tr

Stoltenberg: İyi ve yapıcı görüşmeler yaptık Gündem Makas atarak trafiği tehlikeye atan sürücü yakalandı Gündem Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem Beytullah Nart hayatını kaybetti Gündem