“Katil ÖSO okulumuzdan defol“

Abone ol

Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Genç Araştırmacılar Kulübü adı altında, içinde AKP Gençlik Kolları ve gerici grupların bulunduğu bir grup çalışma yapmak isteyerek, 'Suriye’de savaşta zarar gören çocuklar için kermes düzenliyoruz’ etkinliği adı altında silahlı çetelere mali yardım için okulda para toplamaya çalıştı.

Bu duruma tepki gösteren Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri kermes masasının okulun içinde yer alamayacağı ve grubun çalışma yapamayacağı şeklinde açıklamada bulundu. Bunun üzerine özel güvenlik görevlileri YTÜ öğrencilerine müdahalede bulunarak, önlerinde barikat oluşturdu. Müdahale sırasında da gerici çetelere finansman sağlamak isteyen grup, öğrencilere sandalyelerle saldırmaya çalıştı. Özel güvenliğin müdahalesinden sonra okula çevik kuvvet ekipleri girdi ve tepki gösteren öğrencilerin karşılarına konumlandı.

YTÜ öğrencileri ‘Katil ÖSO, Üniversiteden Defol’, ‘Gericiliğe Karanlığa Yobaza Geçit Yok’, 'Türkiye Suriye Kardeştir Amerika Kalleştir’ , 'Katil ABD, İşbirlikçi AKP’ sloganları atarak masanın kaldıralacağı ana kadar bekleme kararı aldıklarını dile getirdi. Dağılmayan öğrenciler her geçen dakika daha da çoğalarak, "Üniversitemizi ve ülkemizi, gerici, yobaz, katliam yapan çetelere karşı sahipsiz bırakmayacağız, kardeş Suriye halkının yanındayız." açıklamalarıyla masanın kaldırılmasını istediler. Öğrencilerin yoğun tepkisi üzerine, masayı açan grup masalarını kaldırarak okulu, çevik kuvvet ekipleriyle birlikte terk ettiler.

Yıldız Teknik Üniversitesi TGB Başkanı Orkun Yıldız'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle:

Suriye Halkına yönelik kirli planların açığa çıktığı, dışişleri bakanının ülkesini bombalayarak savaş çıkarma planlarının ortaya saçıldığı şu günlerde sözde yardımseverler meydana çıktı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bilim merkezi olduğunu unutanlar, öğrencinin parasıyla katillere para tahsisi gayretindeler. Ancak YTÜ öğrencisi bu gerici katliamcı gruba, bugün üniversitesi’nde geçit vermemiştir. ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, BOB eşbaşkanımızın destekleriyle Suriye’de katliam yapan çetelerin destekçileri, fanatikleri bugün üniversitemizi kirletmeye çalışmışlardır. Bu grubu korumak adına okul yönetimi tarafından karşımıza özel güvenlikler, çevik kuvvetler dikilmiştir. Üniversitemizin aydınlık , bilimden, ilericilikten, cumhuriyetten yana öğrencileri bu grupların okulda çalışma yapmasına izin vermemiştir ve vermeyecektir. Daha önce Çapa Tıp Fakültesi’nde, ondan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde okul kulübü maskesi altında ortaya çıkan , üniversitelerde yer etmeye çalışan bu gruplar ülkemizin, Türk milletinin dinamik kuvveti, Haziran direnişinin yaratıcısı, yasaklanan bayramlarımızı coşkuyla kutlayan gençlik tarafından engellenmiştir . Gençlik bu hesaba gelmemiştir. Şu açık bir göstergedir ki bugün Suriye’de, ondan önce Irak'ta, Mısır’da yenilmiş olan ABD emperyalizminin bir başarı şansı kalmamıştır ve dağılma sürecine girmiştir. Taşeron AKP’nin ömrü çok uzun değildir, bunun bilincinde olan biz aydınlık yüzler, üniversitelerimize yerleştirilmeye çalışılan bu gruplara karşı kendi mevzimizi alıp, aynen bugün YTÜ'de olduğu gibi üniversitelerimizi koruyarak, aynen bugün YTÜ'de olduğu gibi, aydınlık , cumhuriyetten bilimden yana mücadelemizi zafere kadar devam ettireceğiz. Her alanda karşılarına çıkacak, mücadelemizi Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye’yi kurana kadar devam ettireceğiz.

ulusalkanal.com.tr

Gerekçeli karara hükümetten ilk açıklama! Gündem Erdoğan en dezavantajlı durumu müthiş bir avantaja çevirdi Gündem 'Üsküdar seçimleri kanunsuz' Gündem Türbeye 'NATO zırhı' yok! Gündem