Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak: Türkiye, hak edene cezasını verir

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Afrin'den Türkiye'ye yönelik taciz atışlarına tepki gösterdi. Kaynak "Bu atışları yapanlar ve arkasındakiler bilmeli ki Türkiye hak edene cezasını verir" dedi.

Abone ol

Afrin'den yapılan taciz atışlarına tepki gösterdi, "Türkiye buna müsamaha ile bakamaz, hak edene cezasını verir" dedi.

Başbakan YardımcısıVeysi Kaynak, Kahramanmaraş'taki Türk oyunları festivalinin kapanış törenine katıldı.

Oyunları izleyen Kaynak, daha sonra kürsüye çıktı. Başbakan Yardımcısının hedefinde PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD-YPG vardı.

Afrin'den Türkiye'ye yapılan taciz atışlarına tepki gösteren Kaynak, hem PYD'ye hem de arkasındaki güçlere seslendi. "Türkiye hak edene cezasını verir "dedi

'HERKES AKLINI BAŞINA ALMALIDIR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıldır Suriye'de güvenli bölge oluşturulması gerektiğini söylediğini ve gelinen noktada Erdoğan'ın haklı çıktığını ifade den Veysi Kaynak, "Bakın Almanya'da G-20 Zirvesi'nde gelinen nokta bizim liderimizin 6 yıldan beri söylediği noktadır. Çünkü ortada somut bir örneği var. Kendi içindeki hainlerden temizlendikten sonra bizim o kahraman ordumuz Fırat Kalkanı bölgesinde 2 bin kilometrekareden fazla bir alanı DEAŞ terör örgütünden, PKK terör örgütünden ve rejim teröründen kurtarmıştır. Şimdi o bölgede 100 bine yakın Suriyeli kardeşimiz o güvenli bölgeye, kendi vatanlarına dönmüşlerdir. Ve aynen bizim şu anda hasat yaptığımız gibi bu sene oradaki kardeşlerimiz kendi arazilerinden kendi mahsullerini almışlardır ve normal hayata geçmeye başlamışlardır. O bölgede sadece 67 bin çocuk, 67 bin yavru bu sene kendi okullarında eğitim görmeye devam etmişlerdir. O sebeple Afrin'den Türkiye'ye doğru taciz atışı atanlara bir kez daha buradan sesleniyorum; herkes aklını başına almalıdır. Biz ne ülkemize yönelik yapılan tacizleri cevapsız bırakırız, ne de bir masumu, bir mazlumu kendi haline bırakırız. Bize millet olma, Türk milleti olma vasfını veren bunlardır çünkü" diye konuştu.

AKP'li belediye başkanları mercek altında Gündem İstanbul Valisi Vasip Şahin'den "Adalet Mitingi" açıklaması Gündem Son üç günde 269 kişi gözaltına alındı Gündem Lider emperyalizme karşı mücadele içinden çıkar Gündem