Rusya Dışişleri: ABD'nin MH17 tepkisine propaganda denir

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nin dün açıkladığı MH17 raporunun bir dizi belirsizlik içerdiğini söyledi.

Abone ol

Moskova'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın dün açıklanan MH17 rapor karşısında verdiği tepkinin kamuoyu için 'yanıltıcı' olduğunu ifade etti.

Zaharova, 'nedenini anlayamadığımız bu söylemin basit bir amacı var. Bir yandan insanların aklını karıştırmak istiyorlar, diğer yandan da kamuoyunda belli bir fikir oluşturmaya çalışıyorlar. Buna propaganda denir' dedi.

Nitekim ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner dünkü açıklamasında, Hollanda'nın raporunun, ABD'nin 'uçak ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden BUK füzesiyle vuruldu' şeklindeki teorisini doğruladığını savunmuştu. Ancak Hollanda'nın raporunda füzenin hangi noktadan atıldığının belirsiz olduğu ifade edilmişti.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi önceki yıl Ukrayna'nın doğusundan geçtiği sırada düşürülen MH17 sefer sayılı yolcu uçağıyla ilgili nihai raporunu açıklamıştı.

(sputnik)

Vatan Partisi Mısır’da: IŞİD’in, PKK’nın ve İhvan’ın ardında ABD var Dünya Nükleer anlaşmaya onay Dünya Sırrı Sakık'a hapis cezası Dünya İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Ulusal Kanal’a konuştu Dünya