Türkiye ile İran arasında yeni ve önemli bir adım atılıyor

Türkiye ve İran arasında Ortak Serbest Bölge kurulması ile ilgili çalışmalar başladı. Van ile İran'ın Hoy kentinde karşılıklı olarak kurulması planlanan serbest bölgede iki ülkenin firmaları faaliyet gösterecek. Çalışmaların ilk aşamasında iki ülke arasındaki farklı gümrük mevzuatlarının uyumlu hale getirilmesi planlanıyor.

Abone ol

Türkiye ile İran arasında ticaretin geliştirilmesi için yeni ve önemli bir adım atılıyor.

Dünya gazetesinin haberine göre Ankara ve Tahran, iki ülkenin ticari firmalarına bazı avantajlar sağlayan ortak serbest bölge kurulması için çalışmalara başladı.

Ortak serbest bölgenin Van ile karşısındaki İran’ın Hoy kenti arasında yapılması planlanıyor. Serbest bölgenin kurulma kararının iki ülke cumhurbaşkanınca alındığı da haberde yer verildi.

Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aryan gazeteye konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Türk ve İranlı firmalarının üçüncü ülkelere yönelik üretim yapmasının da hedeflendiğini belirtti.

Aryan, iki ülkenin gümrük kuralları farklı olduğu için ortak bir serbest bölgenin kurulmasının zor olduğu söyledi. Ancak ilk adım olarak mevzuatlar için uyumluluk çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

İki THY uçağı İstanbul'a art arda acil iniş yaptı Gündem Kumpas şehitlerine vefa Gündem Polis aracına saldırı! Çatışma çıktı Gündem İşte AKP'nin 4'üncü yolu Gündem