Hayalet TIR

Devlette krizi yaratan MİT TIR'ı ortadan kayboldu. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TIR'ın gümrükten çıkış yapmadığını söyledi. Suriye'deki Türkmenler de kendilerine bir yardım gelmediğini açıkladı.

Abone ol

"Devlet sırrı" denilen MİT TIR'ı kayıplara karıştı. Hem Ankara da hem de Hatay'da "TIR nerede" sorusuna yanıt aranıyor.

İlk resmi açıklama Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'dan geldi. Yazıcı MİT TIR'ının gümrükten geçmediğini açıkladı.

Türkmen kaynaklar da kendilerine Türkiye'den yardım gelemediğini belirtti. Ancak Ulusal Kanal'a konuşan MİT Basın Müşaviri Nuh Yılmaz da "TIR herhalde Suriye'ye geçmiştir" demişti.

Öte yandan, silah ve mühimmatla dolu olduğu iddia edilen MİT TIR'ı ile ilgili soruşturmada da önemli bir gelişme yaşandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma dosyasını Savcı Özcan Şişman'dan aldı.

TIR durdurulduğunda olay yerinde olan Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri ve TIR’da arama yapamayan jandarma hakkında da soruşturma açıldı. İçişleri Bakanlığı olayı soruşturması için Hatay’a müfetiş gönderdi.

CHP'nin Hatay Milletvekilleri de MİT TIR’ı ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala, Vali Celalettin Lekesiz ile TIR’da görevli MİT mensupları hakkında suç duyurusunda bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Vekillere jet tahliye Gündem 'Sınırlarımız terör örgütlerine teslim edilemez' Gündem PKK ile işbirliği formülü: "Milletvekillerine özgürlük" Gündem RTÜK'ten iki gazeteye ambargo Gündem