Çin büyümesi hızlandı

Çin ekonomisi hükümetin aldığı tedbirlerle yeniden yükselişe geçti, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 7,5 oranında büyüdü. ABD'den sonra dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip Çin'de ekonomiyi canlandırmak için iç piyasayı büyütecek tedbirler alındı.

Abone ol

Pekin merkezli istatistik bürosu, Çin ekonomisnin 2014 Nisan - Haziran döneminde 1 yıl önceki aynı döneme göre yüzde 7.5 oranında büyüdüğünü açıkladı.

Ekonomistlerin tahmini, ülke ekonomisinin yüzde 7, 4 oranında büyüyeceği yönündeydi.

Çin hükümeti iç piyasayı canlandırmayı hedefleyen politkalarla belirlemiş olduğu yüzde 7,5'lik büyüme oranını yakaladı. Çin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,4 büyümüştü.

Çin'in açıkladığı veriler Haziran ayında ülkede parakende satışların ve üretimin, bunun sonucu olarak da iç tüketimin arttığını gösteriyor. Ülkede perakende satışlarda yüzde 12,4, üretim de de yüzde 9,2 oranında artış var.

Uluslararası piyasalardaki ihraç talebinin azalması sonrası Çin ekonomisinin büyümesi yavaşlamıştı. Çin hükümeti bu durumu aşmak için iç talebi artırmaya önem verdi.

Hükümet bankaların küçük firmalara ve ihracat şirketlerine daha fazla kredi verebilmesinin önünü açtı. Ülkedeki demiryolu yatrımlarına da hız verildi. Pekin yönetimi, Nisan ayında küçük firmalara yönelik vergileri azaltacağını ve ülke çapında yeni demiryolu projelerini hızlandıracağını duyurmuştu.

ulusalkanal.com.tr

“Irak'ı bölme senaryoları başarısız olacak“ Dünya İsrail'den Filistinlilere ''evinizi terkedin'' mesajı Dünya Yeni başkan resmen kapıyı kapattı Dünya Akdeniz'de büyük panik! Plajlar kapatıldı! Dünya