Atık su arıtma tesisi tartışma yarattı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık suların arıtıldığı paket arıtma tesisi sayısını arttırıyor. Bu kapsamda Urla’nın Özbek Mahallesi’ne atık su arıtma tesisi kuruyor. Bölgede yaşayan vatandaşların çoğunluğu projeye destek verirken, bazı mahalle sakinleri ile bölgeye sonradan yerleşen yurttaşlar projenin çevreye zarar vereceğini düşünüyor.

Abone ol

Haber: Samet Can Kocagür - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Urla’nın Özbek Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği atık su arıtma tesisi tartışmalara neden oldu. Özbek Mahallesi’ndeki vatandaşlar yıllardır çektikleri kötü kokunun bu arıtma tesisi ile son bulmasını istiyor.

Özbek Mahallesi’ndeki vatandaşlar kötü kokudan şikayetçi. İşte gördüğünüz bu borularla evlerdeki atık su doğrudan dereye karışıyor.

Borularla bu dereye gelen sular akıntının etkisiyle doğrudan denize aktarılıyor.

Özbek Mahalle Muhtarı Işık Erdoğan, yapılacak tesisin herhangi bir çevre problemine yol açmayacağını söyledi.

Muhtar Işık Erdoğan, Projenin bir önceki belediye başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından engellendiği iddialarına cevap verdi. Bölgenin sit alanlarıyla çevrili olduğunu olduğu hatırlatarak tesis için en uygun nokta burasıdır dedi.

Bölgede yaşayan bazı yurttaşlar ise deniz akıntısının az olduğu Eğriliman’a yapılacak tesisin deniz canlılarının yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

Atık su arıtma tesisine itirazlarının olmadığı söyleyen vatandaşlar, tesisin daha uygun bir konumda yapılmasını yetkilerden talep ediyor.

Marketten aldığınız 5 litre yağ: Evde 4 litre çıkabilir Yurt Ankara için bu gece kar ve buzlanma uyarısı Yurt Dünyaca ünlü körfezde turizm taşıma suyla dönüyor Yurt PTT işçilerinden Vatan Partisi'ne ziyaret Yurt