Herkes suçu birbirinin üzerine attı!

Torunlar İnşaat'ta meydana gelen asansör kazasına ilişkin tutuklanan 4 kişinin mahkeme ifadeleri ortaya çıktı. Herkes suçu birbirinin üzerine attı. Asansör firması ortaklarından Orhan Demirel olayla ilgili Torun İnşaat'ı suçladı, Torun İnşaat ise "bakımların sorumluluğu asansör firmasındadır" dedi.

Abone ol

Mecidiyeköy'deki asansör faciası soruşturmasında şüphelilerin ifaledeleri gün yüzüne çıktı. Asansör firması inşaat şirketini, inşaat şirketi ise asansör firmasını suçladı.

Facia soruşturmasında “birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasıyla 4 kişi tutuklandı. Asansör firması Geda Major’un ortaklarından Orhan Demirel ile Torunlar İnşaat Muhasebe Müdürü Metin Karakoç ise serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan asansör firması yetkilileri sorumluluğu kabul etmedi. Firma yetkililerinden Turgay Dalkılıç olay günü saat 15.30 sıralarında düşen asansörle 31’inci kata çıktıklarını, arızalı diğer asansörün kontrolünü yaptıklarını söyledi. Dalkılıç, “Biz ayrıldıktan kısa bir süre sonra asansör düşmüştür. Suçsuzum” diye konuştu.

Dalkıç’ın avukatı Mustafa Güneş ise olaydan Torun İnşaat'ı sorumlu tuttu, kazanın asıl sorumluları olan şirket yetkililerinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Torunlar İnşaat'ın proje müdürü Murat Aytimur ise 10 kişinin ölümüyle ilgili olaydan asansör firmasını sorumlu tuttu. Aytimur, asansör işini Geda Majör firmasına verildiğini, firma ortaklığı ile ilgili olarak tüm işlerin taşeronlara yaptırıldığını belirtti. Aytimur, asnasörlerin bakımı ve onarımının tamamen Geda Majör firmasına ait olduğunu söyledi.

Asansör firması Geda Major’un ortaklarından Orhan Demirel ise "sözleşmemizin gereği biz asansörün işletmesinden ve kullanılmasından sorumlu değiliz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

ABD ordusu çalışmalara başladı Gündem Kılıçdaroğlu tam gaz! ABD ne derse hazır! Gündem IŞİD'den “Kurtulmak“ için ABD'ye sarılmak! Gündem TSK'dan açıklama Gündem