'Yarın herkes siyah giysin'

DİSK-KESK-TMMOB ve TTB, tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını, Soma’daki işçiler için ortak eylem yapmaya çağırdı; '15 Mayıs Perşembe tüm halkımızı siyah giyinmeye çağırıyoruz' denildi. Sabah saatlerinde Soma Holding önünde toplanan kalabalık ise plazanın boş olması dolayısıyla 19:00'da Beyoğlu tünelde eylem yapmak için sözleşerek olay yerinden ayrıldı.

Abone ol

DİSK’ten yapılan yazılı açıklamada, bugün ülkenin dört bir yanında ve işyerlerinde düzenlenen eylemlerin yaygınlaştırılacağı belirtilerek, “15 Mayıs 2014 Perşembe günü saat 09.00’da tüm Türkiye’de tüm işyerlerinde 3 dakikalık saygı duruşu yapılarak iş bırakacak ve illerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müdürlükleri önüne yürüyeceğiz. 15 Mayıs 2014 Perşembe günü tüm halkımızı siyah giyinmeye, siyah kurdeleler takmaya, evinin, işyerinin balkonuna, aracına siyah bezler asmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada, işçi sağlığı ve güvenliğinin tamamen bir maliyet unsuru olarak görüldüğü belirtilerek, “Maksimum kârı elde etmek için en acımasız üretim süreçlerinde çalışmak zorunda bırakılan Soma’daki yüzlerce işçi kardeşimiz başından beri ölüme terk edilmişlerdir. Özelleştirme, taşeronlaştırma politikalarını sürdürenler, maliyet düşürmek için işçilerin hayatına kast edenler, onlara cesaret verenler, daha önceki madenci katliamlarını sözleriyle ve icraatlarıyla aklayanlar, iş güvenliği yasasıyla işyerlerindeki denetimleri bile özelleştirenler Soma katliamının failidir ve hesap vermelidir” denildi.

DHA

Polisten şaşırtan anons! Gündem Erdoğan, yaşamını kaybeden işçi sayısını açıkladı Gündem ODTÜ'de Soma müdahalesi Gündem CHP'li vekilden korkunç açıklama: Ölü sayısı 350'ye yaklaşıyor Gündem