Ateşkes sağlandı

Mısır'ın sunduğu yeni plana taraflar "evet" dedi. Kahire'de süren müzakelerde, İsrail ile Filistin arasında uzun süreli ateşkes sağlandı. Açıklama Hamas'tan geldi. Hamas Sözcüsü Musa Ebu Merzuk, Filistin halkının dik duruşunu ve direnişini taçlandıracak anlaşmaya varıldığını duyurdu. Resmi açıklama için gözler Kahire'ye çevrildi.

Abone ol

Filistin-İsrail ateşkesi, bombaların gölgesinde sağlandı.

İsrail bir yanda Gazze'yi bombaladı, diğer yanda ise Mısır ateşkes görüşmeleri için çabalarını arttırdı. Mısır'ın sunduğu yeni planda taraflar uzlaştı.

Açıklama Hamas'tan geldi. Hamas Sözcüsü Ebu Merzuk, ateşkes görüşmelerinde Filistin halkının dik duruşunu ve direnişini taçlandıracak bir anlaşmaya varıldığını söyledi.

Fransız resmi haber ajansı da uzun süreli ateşkes sağlandığını duyurdu.

Mısır'ın yeni planına göre, 1 aylık ateşkes süresince İsrail Gazze'ye geçişlere izin verecek. Refah sınır kapısı açılacak. İsrail, inşaat malzemeleri başta olmak üzere, Gazze'ye mal girişine müsaade edecek. Gazzeli balıkçılar artık yeniden 12 mile kadar açılabilecek. Uluslararası liman talebi başta olmak üzere, esir değişimleri gibi konular ise bir ay sonra yeniden görüşülecek.

Resmi açıklamanın Kahire'deki müzakere heyetinin başkanı Azzam el Ahmed tarafından yapılacağını açıkladı.

Ateşkes görüşmeleri sürerken, İsrail Filistin'e bomba yağdırdı. İsrail ordusu en az 60 hava saldırısı düzenledi. Filistin Meclis binasının da hedef alındığı saldırılarda ticaret merkezleri, okullar ve konutlar yerle bir oldu.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralıların sayısıysa korkunç boyutlara ulaştı. Gazze Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre 7 Temmuz'dan bu yana 578'i çocuk, 2 bin 135 kişi hayatını kaybetti, 10 bin 918 kişi yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

Çin’den Şırnak’ta kaçırılan işçilerle ilgili açıklama Dünya Putin, Poroşenko ile görüşecek Dünya ABD'den Suriye sinyali Dünya Silahlar kime gidecek? Dünya