Rusya'dan Türk ordusuna teklif

Rusya Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov ve başkanlığındaki askeri heyetin Genelkurmaya ziyaretine ilişkin görüşmenin ayrıntıları netleşti. Hava sahası ihlallerinin yanı sıra Rusya Türkiye'ye yüksek koordinasyon teklif etti.

Abone ol

Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesi sonrası Rus Hava Kuvvetleri Heyeti Genelkurmayı ziyaret etti.

Rus Hava Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Sergey Dronov Türkiyeyi bilgilendirmek için Ankara'ya düzenlediği ziyaretin ayrıntıları ortaya çıktı.

Tümgeneral Dronov başkanlığındaki askeri heyet, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki temaslarında, ihlallere gerekçe olarak “kötü hava şartları” ve “tecrübesizliği” gösterdi.

Rusya Heyet, niyetlerinin Türkiye ile yüksek koordinasyon kurmak olduğunu söyledi. Heyet, Genelkurmay yetkililerine yüksek düzeyde koordinasyonun kurulması durumunda hava sahası gibi problemlerin önleneceğini vurguladı.

Rus jetlerinin Türkiye hava sahasını ihlal etmesiyle Rus ve Türk jetlerinin tehlikeli yakınlaşması endişelere neden olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Merkel, yarın Türkiye’ye geliyor Gündem F Tipi örgüte yakınlığıyla bilinen o kanallara soruşturma açıldı Gündem TSK açıkladı: 3 asker şehit! Erdoğan'dan açıklama Gündem AİHM zaferi İsviçre'de de geniş yankı buldu! "Kanunu yeniden düzenlemekten başka bir yol yok" Gündem