Milli elektrikli tren raylara indi

Yerli ve milli kaynaklarla tasarım ve üretimi tamamlandı. Milli elektrikli trenin fabrika testleri Sakarya'da başladı. Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi tarafından Adapazarı ilçesindeki fabrikada tören düzenlendi. Milli Elektrikli Tren Seti'nin yıl sonunda raylarda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Abone ol

Yerli ve milli imkanlarla tasarım ve üretimi tamamlandı. Milli Elektrikli Tren Seti'nin fabrika testleri Sakarya'da başladı.

Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nin Adapazarı ilçesindeki fabrikasında tören düzenlendi. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Elektrikli Tren Seti'nin yıl sonunda raylarda hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Konuşmaların ardından Milli Elektrikli Tren Seti'nin fabrika testlerine başlandı. Tren Seti, ilk kez raylarla buluştu. Daha sonra katılımcılar tren setini daha yakından görme fırsatı buldu.

Setlerin işletme hızı saatte 160, tasarım hızı ise saatte 176 kilometre... Araçlar işletme sırasında oluşabilecek yüklere, darbelere ve herhangi bir kaza anında çarpışmalara dayanıklı şekilde tasarlanmış alüminyum ekstrüzyon profillerden üretildi.

Yolcu güvenliği ve konforu ön planda tutuldu. Setlerde ergonomik yolcu koltukları kullanıldı. 5 araçtan oluşan her bir setin toplam koltuk kapasitesi 324 olup, bunlardan iki adedi engelli yolcular için ayrıldı. Güvenliği sağlayan kontrol ve izleme, otomatik durdurma, tam otomatik iklimlendirme, yangın ihbar, işitsel ve görsel yolcu bilgilendirme ve kamera sistemleriyle donatıldı.

ulusal.com.tr

Dev astreoit Dünya'yı teğet geçecek Bilim ve Teknoloji Türkiye’nin yeni nesil uçak bombası Bilim ve Teknoloji MİLGEM ihracatında önemli imza Bilim ve Teknoloji Aşı çalışmalarının altyapısı hazır Bilim ve Teknoloji