Cömert ailesi: Cinayet soruşturulmuyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Cömert soruşturmasının sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü iddia etti ve Adli Tıp raporunu dayanak gösterdi. Cömert ailesinin soruşturmayı yürüten savcı Murat Üzüm ile yaşadığı diyaloglar ise Ergin'in sözlerini yalanladı. İşte Abdullah Cömert soruşturmasının aytıntıları...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Abdullah Cömert'in polisin attığı gaz bombası ile ödlürülmesiyle ilgili soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü iddia etti.

Cömert'in gaz bombası ile öldürüldüğünü ortaya koyan Adli Tıp Raporu'nu soruşturmanın kanıtı gibi sunan Ergin, "savcılık da bakanlık da görevini yapıyor" dedi.

Haziran Direnişi sırasında başından vurularak öldürülen Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert'in anlattıkları ise daha farklı.

Cömert'in anlatımına göre, olay günü akrep araçlarında gaz bombası atmakla görevli polisler soruşturmada şüpheli değil tanık yapıldı. Dosyada sadece bir akrep aracının kamera kayıtları yer alırken, diğer akrep ve TOMA araçlarına ait görüntülere yer verilmedi.

Savcı Murat Üzüm'ün Cömert ailesine yaklaşımı da Ergin'i yalanladı. Savcı Üzüm; soruşturmayla ilgili bilgi almak için yanına giden ağabey Cömert'i tersleyerek "neden geldin?" diye sordu.

Savcı Üzüm'ün, oğulları polis tarafından öldürülen anne ve baba Cömert'e de "şikayetçi misiniz?" dediği ortaya çıkmıştı.

Hatay'da Savcı Murat Üzüm'ün yürüttüğü soruşturma tam 4 aydır devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Batman'da skandal kongre Gündem Kurultaya gençlik damgası Gündem Erdoğan "andımız"ı hedef aldı Gündem 'Milli kanalımızı kapatamazlar' Gündem