5 yıldır tutsak

Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım, tutsaklığının 5'inci yılına girdi. Ergenekon Mahkemesi Yıldırım'a, Erdoğan'ın akçeli konuşmalarını yayınladığı için 16 yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Abone ol

Eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım, halka haber verme görevini yerine getirdiği için 9 Kasım 2009'dan beri cezaevinde.

Peki, Gazetecilik faaliyetleri "terör suçu" sayılan Deniz Yıldırım'ın, Türkiye'yi sarsan ve Başbakan Erdoğan'ı dara düşüren o haberleri neydi?

Yıldırım ilk önce Başbakan'ın, dönemin KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat'la yaptığı telefon görüşmesini haberleştirdi.

Hemen arkasından da iş adamı Remzi Gür'le akçeli telefon görüşmesini.

İşte bu haberler için Deniz Yıldırım'a, Ergenekon Davası'nda 16 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Hem de mahkemelerin "yayınlanmasında kamu yararı vardır" kararına rağmen.

Hayatını devrimci mücadeleye, halka haber vermeye adayan Deniz Yıldırım, 5 Ağustos günü karar açıklanırken de dimdik ve kararlıydı.

Sözüm Ergenekon mahkemesine: "Tek kelimeyle komiksiniz ama sonunuz hukuken trajik olacak! İstemedikleri haberi "örgütün faaliyeti" deyip mahkum edebileceğini zannedenler, kendileri mahkum olacaktır! Sansür ciddi bir suçtur! Boyun eğmiyoruz, kalemleri kırmıyoruz, gerçekleri yazmaya devam ediyoruz. Bedeli ne olursa olsun! 5 Ağustos tıpkı 12 Eylül gibi utançla hatırlanacaktır! Bu da bir siyasi-hukuki darbedir.

ulusalkanal.com.tr

Mühimmat şüphelileri adliyede Gündem Akademisyen vekiller Mehmet Perinçek'e sahip çıktı Gündem 'Türkiye'ye sahip çıkma ve mücadele günüdür' Gündem Heyet İmralı'da Gündem