Dünya Sağlık Örgütünden 'Kovid-19'un HIV gibi kalıcı olabileceği' uyarısı

Dünya Sağlık Örgütünden 'Kovid-19'un HIV gibi kalıcı olabileceği' uyarısı yapıldı. DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan aşı sürecinin uzun bir yololduğunu belirterek, ""HIV de gitmedi ve şartlarına alıştık" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan (MAYK RAYN), yeni tip koronavirüsün tıpkı HIV gibi kalıcı olabileceği uyarısında bulundu, "Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir." dedi.

Ryan, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Dünyanın pek çok ülkesinde normal yaşama yeniden dönüş için "önlemlerin gevşetilmesine" yönelik adımlar atıldığını belirten Ryan, bununla birlikte salgının kontrol altına alınabilmesi için "çok uzun bir yol" olduğunu vurguladı.

Ryan, "Hepimiz, yeni salgın dalgaları tespit edilmeden tecritlerin gevşetilmesi durumunda halk sağlığı ve ekonomik felaketlerin kısır döngüsünün ortaya çıkmasından endişe ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kovid-19'a yönelik aşı çalışmaları hakkındaki bir soru üzerine ise Ryan, "Şunu masaya koymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. Bu virüs çekip gitmeyebilir." uyarısını yaptı.

"HIV de gitmedi ve şartlarına alıştık." diyen Ryan, HIV'e karşı tedavi ve önleyici yöntemler bulduklarını, dolayısıyla insanların eskisi gibi HIV'den korkmadığına işaret etti.

Nüfus müdürlükleri 18-19 Mayıs'ta açık olacak Sağlık 80 milyonu aşkın maske dağıtıldı Sağlık Çevik: Klimalar virüsü yayarak ileriye taşıyabilir Sağlık Dahiliye Uzmanı Dr. Hikmet Çevik uyardı: Toplum içinde hala önemli sayıda enfeksiyon mevcut Sağlık