''Güle güle Tayyip''

İşçi Partisi, CHP, Birleşik Kamu-İş, TGB, Tabip Odası, CKD birlikte yürüdü.

Abone ol

İzmir’de dün akşam binlerce yurttaş Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanıp Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek AKP hükümetini istifaya çağırdı.

40 kuruluşun oluşturduğu Cumhuriyet İçin Güçbirliği’nin çağrısı ile yapılan “Hükümet İstifa” eylemine İşçi Partisi, CHP, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, İzmir Tabip Odası, TGB, CKD üyelerinin de yer aldığı binlerce İzmirli katıldı.

Yürüyüşün en önünde yer alan “Hükümet İstifa” pankartını CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Birleşik Kamu-İş Genel Merkez Yöneticisi Necla Kendigelen Baştan, Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Değirmenci ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz birlikte taşıdılar.

Cumhuriyet için Güçbirliği’nin çağrısıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi Tansaş önünde toplanan binlerce yurttaş, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri, hükümeti istifaya davet eden dövizler ve boş ayakkabı kutularıyla yürüdüler.

Cadde üzerindeki Halk Bankası şube binası önünde bir süre duran yurttaşlar “Hırsız Tayyip İstifa”, “Hükümet İstifa”, “4 Bakan yetmez hükümet istifa”, “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk”, “Hırsızlar Meclis'te yurtseverler hapiste” sloganları attılar. TGB üyeleri ellerinde taşıdıkları ve üzerinde “Devrimin Kutusu” yazılı büyük bir kutu ve boş ayakkabı kutularını banka önüne bıraktılar.

CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu, İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Değirmenci ve TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz'in en önde yer aldığı ve “Hükümet İstifa” pankartını tuttuğu yürüyüş Kordon’dan devam ederek Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlandı.

“İSTİFA EDİN”

Burada toplanan kitleye ilk olarak Birleşik Kamu-İş İzmir Temsilcisi Prof. Dr. Ömer Değirmenci seslendi. Türkiye'nin hızlı bir hafta geçirdiğini vurgulayan Değirmenci, “İzmir’den hükümet yetkililerine söylüyorum, istifa edin. Hükümet istifa edin” diye çağrıda bulundu.

“YURTSEVERLER BİR ARAYA GELMELİ”

CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu,“Sermayesi din olanın rehberi şeytan olurmuş. Devletin devlet olmaktan çıktığını görüyoruz. Devleti çetelerin yönettiğini görüyoruz. Gün geldi devran döndü, sıra hesap sormakta. Bu hesabı bizler soracağız” dedi. "Cumhuriyetin mal varlığı üzerine oturmak isteyenleri Mustafa Kemal'in askerleri alt edecektir. Bu hükümetten hesap sormak bütün Türkiye'nin görevidir” diyen Moroğlu, “Bu hükümet gidene kadar ayaktayız, meydanlardayız. Bu hükümetten tek başımıza kurtulamayız. Yurtsever bütün partiler ve kurumlar bir araya gelmeliyiz" ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK’TE BİRLEŞİP AKP’Yİ YIKACAĞIZ”

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tugay Şen de yaptığı konuşmada "Biz artık AKP hükümetinin yıkılışını kutlamak için bu meydanlarda toplanacağız" diye konuştu.

Şen, "Bunları deliğe ABD süpürmeyecek, bunların topunu Türk milleti olarak yıkacağız. Atatürk'te birleşeceğiz ve bu hükümeti yıkacağız. Saltanatı yıkacağız. Milli bir hükümet kuracağız” dedi.

“AKP’Yİ CEMAAT DEĞİL, HALK YIKACAK”

Daha sonra söz alan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz konuşmasında "Cumhuriyetin, Atatürk devrimlerinin yerine bir mafya-gladyo-tarikat rejimi yarattılar. En arsız, en hırsız temsilciler 11 yıldır iktidarda. Aldığımız işi bırakmayacağız, tamamlayacağız. Süreci seyretmiyoruz. Halk hareketini yükseltmeye devam edeceğiz. Bu iktidar yerine Atatürkçü, devrimci bir iktidar yaratacağız. Bir olacağız. AKP'yi cemaat değil halk yıkacak" ifadelerini kullandı.

“GÜLE GÜLE TAYYİP”

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner de konuşmasında AKP hükümetine ve Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, “Sizi Obama'nın sopası değil Türk milletinin sopası temizler. Nasıl düşmanı denize döktüysek ey hırsız takımı sizi de efendilerinizin yanına kadar kovalayacağız. Türk milletine söz veriyoruz. Sizi kimin iktidar yaptığını biliyoruz. Sizi efendilerinizin yanına kovalayamazsak yazıklar olsun bize. Güle güle Tayyip” dedi.

Şenol Çarık

ulusalkanal.com.tr

Mücadele dolu 100 günü devirdiler Ekonomi İşçiye 4/C Baskısı Ekonomi “Sansüre hayır“ Ekonomi Dolar zirveyi gördü Ekonomi