Hakkari Çukurca'da çatışma: 2 terörist öldürüldü, 7 asker yaralı

Hakkari Valiliği, Çukurca ilçesi Güven dağı üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin tespit edildiğini açıkladı. Süper kobra ve savaş uçaklarıyla 8 hedef vurulurken 2 terörist öldürüldü. Çıkan çatışmalarda 1' i ağır olmak üzere 7 asker yaralandığı da ifade edildi.

Abone ol

Hakkari Valiliği 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında Çukurca ilçesinde Güvendağı Üs Bölgesine sızma girişiminde bulunan teröristleri Gerki Tepe Üs bölgesinde bulunan görevlilerin tespit ettiğini belirtti.

Bölgede süper cobra taarruz helikopterlerinin sevk edildiği belirtilen açıklamada, "yakın hava desteği kapsamında 8(sekiz) hedef Hava Kuvvetleri tarafından bölgeye sevk edilen F-16 savaş uçaklarınca vurulmuştur" denildi.

Sınır ötesinden eş zamanlı olarak saldırılarını gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada iki bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde çok sayıda roketatar ve AK-47 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçirildi.

Çıkan çatışmada 1’i ağır olmak üzere toplam yedi askeri personelin yaralandığı açıklanırken, yaralıların sevk edildiği Hakkari Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanıldığı ve konu ile ilgili adli tahkikatın devam ettiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Rus askerlerinin YPG'li teröristlerle fotoğraflarını Putin'e verdim Gündem MİT, ByLock kullanan 215 bin kişinin mesajlarını deşifre etti Gündem Çukurca kırsalına ve Zap bölgesine hava harekatı Gündem AKP’den Abdullah Gül’e çağrı: Spekülasyonları bitir Gündem