Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan Ankara saldırısı açıklaması

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Ankara saldırısının düzenlendiği aracın plakası sorunsuzdu" dedi.

Abone ol

Hükümet SözcüsüNuman Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Ankara saldırısıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

"Bu saldırı ülkemizin birliğine, ülkemizde var olan kardeşliğe ve en az bunlar kadar önemlisi demokrasimize yapılmış hain ve alçak bir saldırıdır.

Herkesi, bu menfur hain saldırı karşısında sesinin yettiği kadar, gücünün yettiği kadar, en üst perdeden bu işi lanetlemeye, bu işi yapanları ve arkasındaki odakları kınamaya davet ediyoruz. Hiç kimse, bu terör saldırısı, bu şiddet olayı karşısında herhangi bir şekilde mazeret üretmesin.

Saldırı sonrası herkesten beklediğimiz terörü lanetlemeleleridir. Türkiye'yi içine çekmeye çalışan bu şiddet sarmalına karşı destek bekliyoruz.

Sayın Başbakanımıza ziyarette bulunan Sayın Bahçeli'ye teşekkürlerimizi ifade ediyoruz. Aynı şekilde bütün siyasi partilerinde aynı duyarlılıkla hükümete destek ifadelerinin de Türkiye için önemli olduğunu belirtmek isterim.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan bütün partilerin yine bir araya gelerek terör saldırısı karşısında ortak bir deklarasyon yayınlamasının, Türkiye kamuoyunun içine itilmeye çalışıldığı bu ortamda önemli bir mesele olacağını ve Türkiye kamuoyunda teröre karşı ortak bakış açısı oluşturacağına inanıyoruz.

Dünkü saldırı sonucu 37 kişi hayatını kaybetti, 35 tanesi ailelerine teslim edildi 1 kadının canlı bomba olduğu kesindir. Bu gece saatlerine kadar DNA testleri kesinleştirilecektir. İkinci bir erkek şahsın da kimliği henüz tespit edilememiştir.

Kimliğine ilişkin alternatifler var ancak kesinleşmediği için şu kimlik sahibidir demek dorğu olmaz.

Ankara saldırısının düzenlendiği aracın plakası sorunsuzdu"

ulusalkanal.com.tr

İşte son 8 aylık süreçte terör örgütü saldırılarına TSK'nın verdiği yanıtlar Gündem Davutoğlu Ankara saldırganının örgütünü açıkladı Gündem Emilhan Güçlü: PKK demek Amerika demektir Gündem TGF: Cumhuriyetin merkezinde doğrudan Türk halkı hedef alınıyor Gündem