Kamuda zam pazarlığı sürüyor: Engelli memurlar taleplerini Ulusal Kanal'a anlattı

Memur ve memur emeklileri için toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Engelli kamu görevlileri görüşmelerden beklentilerini Ulusal Kanal'a anlattı. Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, seyyanen 750 lira ve her 6 ay için enflasyon farkı ile yüzde 7 zam talep ettiklerini açıkladı. Partici, şartnameler ve yardımcı hizmetlere ilişkin talepleri de sıraladı.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Memurlar için zam pazarlığı devam ediyor. Engelli eğitim çalışanları da zam pazarlığında taleplerini duyurdu.

Engelsiz Eğitim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Resul Partici, Ulusal Kanal'a konuştu. Partici, toplu sözleşme görüşmelerinden engelli kamu görevlilerinin beklentilerini anlattı:

- 31.12 tarihinden başlamak üzere 750 lira seyyanen zam ve 2022-2023 yıllarını 6 aylık süre ile kapsayacak şekilde yaklaşık enflasyon artı yüzde 7 artışları sağlanmalıdır.

Partici, sendika olarak taleplerini yazılı olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ilettiklerini belirtti. Şartnamelere erişilebilirlik şartı koyularak engellilerin düşünülmesi gerektiğini belirtti. Partici diğer talepleri de sıraladı:

- Kamuda şu anda yüzde 3 engelli kotası bulunmaktadır. Biz de yüzde 3 engelli kotasının artık yüzde 6'ya çıkarılmasının gerekliliğini düşünüyoruz.

Partici, Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda yardımcı hizmetler kadrosunda çalışan engellilerin sorunlarına ilişkin de talepleri olduklarını söyledi:

- Kurum amirleri ne yazık ki engellerine uygun olmayan şekilde görev tanımları ile karşı karşıya kalıyor. Lise, ön lisans ve lisans dediğimiz yardımcı hizmetler kadrosunda yer alan arkadaşlarımız bir defalığına mahsus olmak üzere genel idari kadrolarına geçişi sağlanması ve eğitim aldıkları kadroların sınavsız geçiş hakkının verilmesini talep ediyoruz.

Partici, aynı meslek çatısı altında kamu görevlilerinin farklı özlük hakları olmasının doğru olmadığını kaydetti. Kadrolu istihdam ve engellilerin yönetici olmasını istediklerini vurguladı:

- Tek tip istihdam şekli olmalı o da kadrolu olmalıdır. Sözleşmeli istihdamın ortak kalkmasını talep ediyoruz dedik. Kamuda yaklaşık 60 bin engelli çalışanımız var. Bunların içerisinde yaklaşık 27 bin 28 bini MEB'de çalışmakta. Ama yönetici sayıda çalışan çok az. Sadece kamuda değil tüm alanlarda yer almamız gerekiyor.

LPG’ye zam geldi Ekonomi Kredili hayat kâbusa döndü Ekonomi Antalya'da tüm sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi Ekonomi Haziranda 1036 yatırım teşvik belgesi düzenlendi Ekonomi