Vatan Partisi Adayı Dr. Rıfat Mutlu: Otoriter rejimler gülmemizden hoşlanmaz!

Dr. Rıfat Mutlu; Vatan Partisi İzmir 1. Bölge 3 sıra adayı. İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan yardımcılığı, Ecevit dönemi DSP Genel Başkan Yardımcılığı, DSP İzmir İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuş.

Abone ol

Dr. Rıfat Mutlu aynı zamanda beyin cerrahı. En dikkat çekici yanı ise karikatürleri. 1976’da Akbaba Dergisi’nin karikatür ödülüne layık görüldü. Yurt içi ve yurt dışında sergileri açıldı. Seçim çalışması arasında yakaladık ve karikatüre olan ilgisini sorduk. “Karikatür; toplumun ve insanın, çelişkilerini çizginin mizahı ile anlatmaktır” dedi ve şöyle devam etti: “Karikatür ile felsefe arasında benzerlikler bulunmaktadır. Felsefe, aklın eleştirici tavrıdır. Karikatür, bu bakımdan felsefeye benzer; eleştiri getirir, önümüze daha önce farkına varmadığımız bir başka bakış açısı koyar. Madalyonun tersini gösterme her ikisinde de ortak yandır. Her ikisi de oportünizme karşı, uydumcu olmayan bir tavırdır. Otoriter ve totaliter rejimler, aklın sorgulamasının sonuna kadar götürülmesini ve fazla gülünmesini hoş karşılamazlar. AKP iktidarında da karikatürcülere uygulanan baskı ve cezalandırmaların asıl nedeni budur. Karikatür aynı anda hem gizlenmiş niyetin üstündeki örtüyü açmakta hem de bu niyeti gizleyen hastalıklı aklı gözler önüne sermektedir.”

Hayati Özcan

Aydınlık

Erdoğan'dan sert sözler: Kişilik, haysiyet varsa gelir Gündem AKP'li Başkan, rakı kadehi ile dua etti Gündem Haziran ayı önemli olaylar! Gündem TİB iddianamesi kabul edildi! Gündem