40 hektarlık alana 30 bin kişilik kamp kurulacak

Suriye'den olası yeni göç dalgalarına karşı sınır hattında yeni önlemler alınmaya başlandı. Bu kapsamda Halep yakınlarında 40 hektarlık alana 30 bin kişilik yeni bir kamp kurulacak. Amaç Türkiye ve Avrupa'ya uzanan göç dalgalarını önleyip yerinde barınma sağlamak.

Abone ol

Çatışmaların sürdüğü Suriye'den olası yeni göç dalgalarına karşı tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda Halep yakınlarına büyük bir kamp yapılacak. Açıklama Kilis Valisi Süleyman Tapsız'dan geldi.

Göç öncesinde Kilis'in nüfusu 90 bindi. Bugün ise yaklaşık 125 bin Suriyeli Kilis’te yaşam mücadelesi veriyor. 2 bin nüfuslu Elbeyli’de 25 bin kişilik konteynır barınma merkezi bulunuyor. Kentin daha fazla sığınmacıyı kaldıramayacak olması nedeniyle sınırın diğer tarafında hazırlıklar yapıldı.

Kilis’in üç farklı grupla sınırı var. Kentin doğusu IŞİD, güneyi ÖSO gibi muhalif gruplar, batısı ise PYD'nin kontrolünde. Muhaliflerin denetiminde olan Öncüpınar’a yakın 8 köyde yerli ve yabancı STK’lar aracılığı ile 8 kamp kuruldu. Sınır ötesindeki bu kamplarda hali hazırda yaklaşık 60 bin sığınmacı kalıyor.

Ancak Halep’te olası bir olağanüstü durum halinde yaklaşık 300 bin kişinin daha Türkiye'ye göç etmesi bekleniyor. Kilis Valiliği de bu kapsamda çalışmalar yapıyor.

Vali Süleyman Tapsız Milliyet’e yaptığı açıklamada Halep yakınlarında 40 hektarlık alana 30 bin kişilik bir kamp kurulması için STK’larla çalışmaların sürdüğünü belirtti. Suriye tarafındaki kampların amacı göç dalgalarını önlemek için yerinde barınmayı sağlamak. Kamplara Türkiye’den gıda, su, ekmek, insani yardım desteği veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

Irak’tan ültimatom: Askerlerinizi çekin! Gündem İlber Ortaylı: Öyle bir cins yok Gündem ABD, IŞİD talebini askıya aldı Gündem Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Frank Gorenc, İncirlik Hava Üssündeki birlikleri ziyaret etti Gündem