Doğu Perinçek'in AİHM zaferi, bir zafer daha getirdi

Perinçek-İsviçre davasıyla Ermeni Soykırımı yalanı tarihin çöplüğüne gömüldü. Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in Türk Milleti adına AİHM'de emperyalist ülkelere karşı kazandığı bu zafer, bir başka zaferi de beraberinde getirdi. Ermeni Soykırımı iddialarını reddettikleri gerekçesiyle İsviçre'de yargılanan 3 Türk'ün davası AİHM'in Perinçek kararı sayesinde Türkiye lehine bozuldu.

Abone ol

Vatan Partisi Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in AİHM zaferi, bir zafer daha getirdi.

Ermeni Soykırımı iddialarını reddettikleri gerekçesiyle İsviçre'de yargılanan 3 Türk'ün davası AİHM'in Perinçek kararı sayesinde Türkiye lehine bozuldu.

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kazandığı hukuk zaferi, İsviçre’de yargılanan üç Türk’ün davasının da Türkiye lehine bozulmasını sağladı.

İsviçre’nin Anayasa Mahkemesi işlevini gören, ülkenin en yüksek mahkemesi konumundaki İsviçre Federal Mahkemesi, asılsız "Ermeni Soykırımı" iddialarını reddetikleri gerekçesiyle Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan, ADD Bern Başkanı Ethem Kayalı ve Atatürk’ün Bütün Eserleri İsviçre Temsilcisi Hasan Kemahlı hakkında yargılama kararı almıştı.

Ancak AİHM'in Perinçek kararı nedeniyle, yüksek mahkeme daha önce alınan yargılama kararlarını adı geçen vatandaşların lehine bozdu.

İsviçre Federal Mahkemesi Kararı uyarınca, üç Türk vatandaşı için, kişi başına 3 bin Frank tazminat ödenecek.

AİHM'de görülen Doğu Perinçek-İsviçre davasında yüksek mahkeme Perinçek lehine karar vermiş, Türkiye, soykırım yalanına karşı uluslararası arenada hukuk zaferi kazanmıştı.

AİHM'in emsal niteliğindeki kararı, Avrupa ülkelerinde Türkiye aleyhine alınmış ya da alınacak kararları da hükümsüz hale getirmişti.

İsveç’te de yine Vatan Partili emekli öğretmen Kenan Gündoğdu’nun AİHM’nin Perinçek Kararı’na dayanarak yaptığı başvuru sonucunda, Norrköping kentine dikilmek istenen sözde soykırım anıtı Yüksek Mahkeme kararınca engellemişti. Karar tüm İsveç kentleri ve Avrupa Birliği ülkeleri için de emsal niteliğinde olmuştu.

ulusal.com.tr

TGB Genel Başkanı önce çağrı yaptı sonra imza verdi Gündem PKK'nın sözde sorumlularına büyük darbe Gündem MHP'de 50 il ve ilçe başkanı aday adayı oldu Gündem Üniversitelilere af düzenlemesi 680 bin kişiyi ilgilendiriyor Gündem