Rusya- Türkiye Dostluk Festivali

Turizmin başkenti Antalya, Uluslararası Rusya-Türkiye Dostluk Günleri Festivaline ev sahipliği yapıyor. Manavgat ilçesi başlayan festivalde, kadim dostluğa sanat aşısı yapıldı.

Abone ol

Ülkelerin bayrakları kadim dostluk adına yükseltildi. Şarkılar da yine dostluk için söylendi.

Antalya’nın Manavgat ilçesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Moskova’da geçen yıl 7’inci Uluslararası Rus Kültür Kökler Festivali adıyla düzenlenen etkinlik, bu yıl ilçede Rusya-Türkiye Dostluk Günleri şeklinde yapılıyor.

Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan festivale ilgi yoğun oldu. Başkonsolos Oleg Rogoza, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Aleksei Erkhov'un mesajını okudu.

Özel Çocuk Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisi ilgiyle izlendi. Manavgat Belediyesi Çocuk Korosu da dinleti sundu.

Festivalde Rus devlet ve opera sanatçıları da sahne aldı. Ortaya konan performans festival katılımcılarını mest etti.

Festival kapsamında, 'Kültür ve Turizm Alanlarında Rusya-Türkiye Beraberliği' yuvarlak masa toplantısı yapılacak. Vokal yarışmaları, dünyanın farklı dillerinde şarkı söyleyen katılımcıların konserleriyle devam edecek olan festival, 1 Temmuz'da sona erecek.

Rusya- Türkiye Dostluk Festivali

TÜİK Sinema ve Tiyatro verilerini açıkladı Kültür Sanat Bu yılın 'Nasreddin Hoca'sı sanatçı Metin Şentürk olacak Kültür Sanat Usta oyuncu Murat Soydan'dan iyi haber Kültür Sanat Bu hafta 8 film vizyona girecek Kültür Sanat