Suudi Arabistan kralı öldü

Bir süredir tedavi gören 91 yaşındaki Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud hayatını kaybetti. Abdullah, Riyad'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Törene, Etiyopya ziyaretini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı. Arabistan'ın 7'nci kralı ise 79 yaşındaki veliaht Prens Selman Bin Abdülaziz El Suud oldu.

Abone ol

Bir süredir hastanede tedavi gören Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz El Suud, gece yarısı hayatını kaybetti.

91 yaşındaki Kral Abdullah için başkent Riyad'da cenaze töreni düzenlendi. Kralın naaşı, İmam Türki bin Abdullah Camii'ne, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan taşındı. Cenazeye, Afrika gezisini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan'da katıldı. Erdoğan, kraliyet ailesiyle birlikte saf tutarak önce ikindi ardından da cenaze namazını kıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin kötü hava koşulları nedeniyle katılmadığı cenaze törenine; Katar Şeyhi, Kuveyt Emiri, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı, Sudan Devlet , Pakistan Başbakanı ile çok sayıda devlet ve hükümet başkanı katıldı.

Kral Abdulah'ın naaşı, cenaze namazının ardından Riyad'daki Ud Kabristanı'na götürülerek isimsiz bir mezara defnedildi. Vahabi geleneği uyarınca ülkede resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı'da üzerindeki Kelime-i Şahadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor. Kral için Ürdün'de 40 gün yas ilan edildi.

Yine Vahabi geleneğine göre gayrimüslimler cenaze törenine katılamıyor. Bu nedenle, diğer ülkelerin liderleri ilerleyen günlerde Arabistan'a giderek kraliyet ailesine taziyelerini sunacak.

Suudi Arabistan'ın kurucusu ve ilk kralı olan Abdülaziz El Suud'un 37 çocuğundan 13'üncüsü olan Abdullah, 2005'te tahta geçmişti.

Abdullah'ın yerine tahta geçen isim ise kardeşi oldu. 79 yaşındaki Savunma Bakanı Veliaht Prens Salman Bin Abdülaziz Arabistan'ın 7. Kralı oldu. Yeni Kral ilk konuşmasında, ülke politikalarında selefleriyle aynı yaklaşımı muhafaza edeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Sisi: Buradan bütün dünyaya sesleniyorum Dünya Önce hükümet ardından cumhurbaşkanı istifa etti Dünya CIA - Cemaat ilişkisi Dünya ABD ile Küba'nın ilk görüşmesinde anlaşmazlık Dünya