Sanayiciler sandık başına gitti

Oda ve borsalarda seçimler peş peşe yapılıyor. Ege Bölgesi Sanayi Odası seçimlerinde de ikinci aşama tamamlandı. Tekrar başkan seçilen Ender Yorgancılar, Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yaptı.

Abone ol

Sanayiciler sandık başına gitti. Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2018-2022 döneminde görev yapacak Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerini seçti. Mevcut Başkan Ender Yorgancılar'ın tek listesiyle seçime gidildi.

Yeni listede revizyon dikkat çekti. Yaşar Holding'in eski yönetim kurulu üyesi İdil Yiğitbaşı, Meditera Ceo'su Atilla sevinçli ile eski CHP milletvekili Alaattin Yüksel'in oğlu Ali Arda Yüksel yeni listede yer aldı.

Güven tazeleyen Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar yeni döneme ilişkin mesajlarını Ulusal Kanal aracılığı ile verdi.

Döviz artışının dış kaynaklı olduğunu vurgulayan Yorgancılar, Merkez Bankası'nı müdahale etmemekle eleştirdi.

Döviz kurundaki artış ihracatçı açısından avantajlı olsa da sanayi üretimindeki maliyetleri olumsuz yönde etkiliyor. Türk sanayicisi bir an önce normalleşme sürecine girilmesini bekliyor.

İzmir'deki bir diğer önemli seçimde İzmir Ticaret Odası'nda hafta sonu yapıldı. Yarış, mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Eski Futbol Federasyonu Mahmut Özgener arasında geçti. Seçilen 175 meclis üyelerinin büyük bölümü Özgener'i destekliyor. Cumartesi günü de yönetim kurulu başkanının belirlenecek. 28 yıldır değişmeyen İzmir Ticaret Odası koltuğuna Mahmut Özgener'in oturmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HABER: UFUK AKKAYA KAMERA: AKIN KARA

ulusal.com.tr

Kritik dolar ve euro uyarısı (11 Nisan 2018 Çarşamba güncel döviz fiyatları) Ekonomi Başbakan Yıldırım'dan kurlar ile ilgili önemli açıklama Ekonomi Milli Piyango İdaresi'nden 'şans oyunları' açıklaması Ekonomi Vodafone Park 2 yaşında Ekonomi