Sıcaklıklar yurt genelinde düştü, yer yer yağış ve fırtına görüldü

Yurt çapında hava sıcaklıkları düşerken bazı kesimlerde etkili olan kuvvetli lodos ve yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul ve Bursa arasındaki deniz otobüsü seferleri dururken Kocaeli'de 1 genç gölette kayboldu. Ege kıyılarında ise ağaçlar köklerinden söküldü, direkler devrildi...

Abone ol

Bahar yurdu terketti, yağışlarla birlikte yurt genelinde hava sıcaklıkları 5 derece civarında düştü. Lodos hayatı olumsuz etkiledi.

Bursa'da gece satlerinde başlayan Lodos gün boyu etkisini sürdürdü. İstanbul ve Bursa arasındaki ulaşım aksadı, deniz otobüsü seferleri karşılıklı olarak yapılamadı.

Güneyden esen rüzgar İstanbul'u da etkiledi, taşınan toz bulutları görüş mesafesini düşürdü. Bazı bölgelerde toz bulutları yağmurla karışınca şehire çamur yağdı.

En acı haber ise Kocaeli'nden geldi. Kandıra'da balık tutmak isteyen 2 arkadaşın kullandığı şişme bot lodos nedeniyle devrildi. 33 yaşındaki Hayrettin Yalçın yüzerek kıyıya çıkmayı başardı ancak 26 yaşındaki arkadaşı Abdullah Ümit Ortaç gölette kayboldu. İhbar üzerine bölgeye ulaşan ekipler aramaları da sonuç vermedi, Ortaç'ın izine rastlanmadı.

Egenin kıyı kesimlerinde de etkili olan fırtına ile yoğun toz taşınımı görüldü. Denizde ve karada görüş mesafesi düştü, zaman zaman saatte 90 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle Bodrum'da elektrik direkleri devrildi, ağaçlar kökünden söküldü.

Meteorolojinin tahminlerine göre yurt genelinde şiddetli rüzgar ve yağışlar Pazar gününe kadar yurt genelinde etkili olacak. Yağışlı hava dalgası Salı gününe kadar Doğu Anadolu dışındaki bölgeleri terk etmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köylüler zor günler geçiriyor! Yurt Amasyalı köylüler doğayı korumak için harekete geçti Yurt İstanbul Avcılar'daki patlamanın nedeni belli oldu Yurt Son özçekimini paylaştığı yerde cesedi bulundu Yurt