Havan topları altında konser

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam’da düzenlenen büyük konsere havan topu sesleri eşlik etti. Kentin merkezinde, Emevi Meydanı’nda bulunan Opera Sarayı’nda düzenlenen konserin öncesinde saray yakınlarına en az 4 ayrı havan topu saldırısı düzenlendi.

Saldırılar konserin öncesinde ve esnasında gerçekleşti.

Ayrıntıları, trompet sanatçısı Onurcan Çağatay, Ulusal Kanal'a şöyle anlattı:

“Konser salonunun davetli girişinin balkon kısmındaydım. Genel prova bitmişti ve konsere yarım saat kalmıştı. O sırada şiddetli, gök gürültüsünden daha güçlü bir ses duydum. Bunun üzerine binanın içine geçmemiz yönünde uyarılar geldi.

Sonra konser bitiminde salon dışına çıktığımızda, bu sefer iki ayrı patlama sesi duyduk. Bu patlamalar daha yakından geldi.

Ancak kimse paniğe kapılmadı. Çevremizdeki insanların tepkisinden, bunun Şam’da alışılmış bir durum olduğunu anladık.”

Konser öncesinde gerçekleşen patlama sırasında, heyetin bina dışında bulunan teknik elemanları da canlı yayın aracına sığındı. Teknik yardımcılar, patlama sonrası görevlerine devam etti.

Ulusal Kanal’a konuşan görgü tanıkları, konser esnasında da saldırıların gerçekleştiğini bildirdi. Ancak salondaki senfoni, havan topu seslerini bastırdı ve patlamalar salon içinden duyulmadı.

ulusalkanal.com.tr

Büyük konser sonrası Suriyeli orkestra şefi Misak Bağbudaryan: Türk bestecinin eserini gururla çaldık Gündem Hakkari ve Diyarbakır'da 3 terörist teslim oldu Gündem Engelliler ve aileleri 'bir ömür' ayrılmayacak Gündem Çad'daki tüm FETÖ okulları Maarif Vakfına devredildi Gündem