Balyoz gibi mektup

Hasdal Cezaevi'nde tutuklu komutanlar eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün bayramını kutladı. "Hasdal'daki Balyoz Esirleri" imzalı mektupta 'gerçeklerden kaçmanın vicdani rahatsızlığını ömür boyu yaşayacaksınız' ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu komutanlar eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün bayramını kutladı.

Mektupta Özkök'ün süreçteki tavrı; gri bölgede kalma çabası olarak tanımlandı. Tutuklu komutanlar, Özkök'ün ömür boyu vicdanıyla hesaplaşamayacağını belirtti.

Başkomutanlık görevini icra etmenize rağmen, siyah ve beyazı ifade etmek yerine gri bölgede kalmaya gayret ettiniz. Tarih önünde önemli bir sorumluluk üstlendiniz, bu tutumunuz, suçlu ilan edilmemize önemli katkı sağladı. Vicdani rahatsızlığınızın ömür boyu yanınızdan ayrılmayacağı inancıyla.

Hasdal’daki Balyoz Esirleri imzasıyla yazılan mektupta Özkök'ün mahkemede tanıklık yapmaktan kaçtığı hatırlatıldı.

Ben kasaptaki ete soğan doğramam”, “Var diyemem, yok da diyemem”, “Mahkeme çağırırsa giderim”, “Gençler için çok üzülüyorum” söylemleriyle çağırılarımızı yanıtsız bıraktınız. Silah arkadaşlığının ötesinde her dürüst vatandaşa düşen görevden kaçındınız. Ülkemiz gerçek demokrasiye kavuştuğunda; gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaksınız.

Mektup tutuklu komutanların Özkök'e "özgür bayramlar" dileğiyle sonra erdi.

ulusalkanal.com.tr

Mamak'a skandal ziyaret Gündem F-Tipi alevi açılımı Gündem Yeni fişleme mi? Gündem Türban Meclis'e geliyor Gündem