İsrail, BM okulunu vurdu

İsrail'in Filistin saldırılarının bilançosu, korkunç boyutlara ulaştı. İsrail ordusu Gazze'de sığınma yeri olarak kullanılan ve içinde çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının olduğu Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu bombaladı. 7 Temmuz'dan bu yana devam eden ağır bombardımanda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 759'a ulaştı. Yaralı sayısı ise 5 bine yaklaştı. Bombardıman nedeniyle çoğu bölgelere sağlık ekipleri ve yardımlar ulaştırılamıyor.

Abone ol

İsrail ordusu, hastanelerin, konutların ve camilerin ardından bu kez sığınaklarda kalan Filistinlileri hedef aldı. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulu bombalandı. Saldırılardan kaçan sivillerin sığındığı okulda çoğu çocuk en az 15 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı.

Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden Birleşmiş Mİlletler yetkililerini protesto etti. Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu Sözcüsü Chris Gunness, Beyt Hanun'daki okulun koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi.

İsrail ordusu, Han Yunus kenti ile Şeyh Rıdvan ve Şecaiyye semtlerini havadan ve karadan bombalamaya bugün de devam etti. Bölgeyi ablukaya alan İsrail askerleri Filistinlilerin cenazeleri almalarına izin vermezken, yaralılar için bölgeye giden ambulanslara da geçit vermedi. Bölgedeki aileler evlerine hapsolmuş durumda. Hareket halindeki her şeye ateş edildiği bildirildi. Han Yunus ve Refah'ta 150 filistinli İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısı 759'a ulaştı, yaralıların sayısı ise 5 bine yaklaştı. Ölenlerin neredeyse tamamının sivil olduğu açıklandı. İsrail, Gazze'ye saldırının başladığından beri en az 3 bin ton bomba attı. Ölen İsrail askerlerinin sayısı da 35'e çıktı.

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el Kassam Tugayları da Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion havalimanını füzeyle vurduğunu, 8 İsrail askerinin de öldüğünü duyurdu. İddia İsrail tarafından yalanlandı.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Birleşmiş Mİlletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile görüştü. Maliki, Filistin'e yönelik saldırıların durdurması için İsrail'e baskı yapılmasını istedi.

Amerika ise İsrail'e desteğini yineledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Daha önce de defalarca tekrarladığımız gibi, şunu açık açık söylüyoruz; uluslararası camiada yalnız kalsak da İsrail’i savunacağız” dedi.

ABD Federal Havacılık İdaresi, Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuş yasağını kaldırdı.

ulusalkanal.com.tr

Avustralya'dan Türkiye lehine önemli açıklama Dünya Gazzeli anne yaralı çocuğu için çatışmanın ortasına girdi Dünya O uçak çöle düştü! Dünya Barzani, IŞİD saldırılarını fırsata çevirme çabasında Dünya