Hizbullah askelerini artırıyor

Rusya’nın ardından Lübnan Hizbullahı da Suriye'deki askeri varlığını artırma kararı aldı. Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah'da Suriye ordusuna verdikleri desteği artıracaklarını açıkladı. Rusya'nın Lazkiye'de üs kurma kararına Suriyeli yetkililerden de destek geldi.

Abone ol

Suriye Rusya'nın topraklarında yeni bir askeri üs kuracak olmasını desteklediğini bildirdi. Hizbullah da Suriye'deki askeri varlığını artıracağını duyurdu.

Rusya'nın Suriye operasyonlarını yöneten General Andrey Kartapolov "Suriye’de deniz, kara ve hava birliklerini içine alan bir askeri üs kuracaklarını" açıklamıştı.

Suriye'nin Lazkiye Valisi İbrahim Selim Rusya'nın bu planıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Selim, Rusya’nın kente üs kurmasının bölge halkını kendini güvende hissettireceğini belirtti.

Selim, Rusya’nın Suriye’de hava operasyonu başlatmasının ardından halkın teröristlere karşı zaferden daha umutlu olduğunu söyledi.

Lazkiye Valisi İbrahim Selim, “Rusya’nın hava desteği, Suriye’nin kara ve deniz operasyonları ile topraklarımızı işgalden kurtaracağız” ifadelerini kullandı.

Bir başka adım da Hizbullah'tan geldi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, El Manar televizyonuna Suriye ordusuna verdikleri desteği artıracaklarını söyledi. Nasrallah, ''Olmamız gereken yerde eskisine göre daha fazla olacağız. Zira bir dönüm noktasındayız'' dedi.

Teröre karşı verilen mücadelenin etkili olduğunu ifade eden Nasrallah, bu sayede birçok ülkenin tutumunun değiştiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Mısır sandık başında Dünya Ambargolar resmen kalkıyor! Dünya Filipinlerde tayfun: 1 ölü Dünya Fotoğrafçıları bataklıktan böyle kurtardı Dünya