Barzani tahsilat için Ankara'da

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, beraberindeki bakanlar heyetiyle birlikte Ankara'ya geldi. Barzani önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ardından da Başbakan Erdoğan ile görüştü. Barzani'nin petrol parası tahsilatı için geldiği ileri sürüldü.

Abone ol

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud BarzaniAnkara'ya geldi. Barzani'ye, Bölgesel Yönetim Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Hawrami eşlik etti.

Barzani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüştü.

Bölgesel Yönetim'e yakın Rudaw televizyonunun bildirdiğine göre, Barzani, yaklaşık bir aydır Türkiye üzerinden satılan ve parası Halk Bank'ta biriken petrolün parasını almak için Türkiye'de.

Barzani'nin yanındaki getirdiği heyetin de geliş nedeni ortaya çıktı. Yapılan anlaşma gereği Bölgesel Yönetim'in Halkbankası'nda biriken petrolü alabilmesi için Başbakan Neçirvan Barzani'nin yanı sıra, başbakan yardımcısı, maliye ve enerji bakanlarının da imzası gerekiyor.

Heyetin eksik kalan ismi Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani ise bir gün önce Türkiye'ye geldi. Dün özel bir uçakla Erbil'den İstanbul'a gelen Neçirvan Barzani Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Başbakan Erdoğan’la görüştü.

Irak Anayasası'na göre petrol gelirlerinin yüzde 17'si Bölgesel Yönetime, yüzde 83'ü ise Merkezi Yönetime ait. Kürt Bakanların petrol paralarının yüzde 17'si mi yoksa Irak merkezi yönetimin payına düşen parayı da mı alacakları ise bilinmiyor.

ulusalkanal.com.tr

Ergenekon’da 7 beraat! Gündem KOSGEB'te Gülen temizliği Gündem Erdoğan, Netanyahu'ya seslendi: Ey Netanyahu... Gündem SGK Danıştay'ı hiçe saydı Gündem