Eski GATA Dekanı Emekli Tuğgeneral Metin Zeki Bayraktar: Askeri, asker tabip tedavi etmeli

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin sivilleştirme adı altında Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasına tepki eski GATA Dekanı Emekli Tuğgeneral Metin Zeki Bayraktar’dan geldi. Ulusal Kanal’a konuşan emekli general Bayraktar GATA’nın Türk askeri tarihindeki önemine dikkat çekti. Tedavi edilmediği için şehit düşen iki askeri hatırlatan Bayraktar, “GATA Türk askeri ve aileleri için kurulmuştur” dedi.

Abone ol

Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin sivilleştirilmesine eski dekanlardan tepki gelmeye devam ediyor.

Son tepki de eski GATA Dekanı emekli Tuğgeneral Metin Bayraktar’dan geldi.

Tuğgeneral Bayraktar, Ulusal Kanal’a konuştu.

Askerlerin askeri tabipler tarafından tedavi edilmesinin önemine değinen Bayraktar, sivil tabip ile askeri tabip arasındaki farklara dikkat çekti. “Bu yanlıştan dönün” çağırısı yaptı.

Terörle mücadelede yaralanan ve GATA’ya alınmadığı için şehit düşen askerleri hatırlatan Emekli Tuğgeneral Bayraktar, “GATA Türk askeri ve onların aileleri için kurulmuştur” dedi.

Haber: Aykut Karadağ - Kamera: Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

Öncü Gençlik'ten Çin Komünist Partisi'ne kutlama mesajı Gündem TGB, İnönü'nün evinden uyardı: Lozan'a düşmanlık düşmana uşaklıktır Gündem 3 belediyenin faaliyetleri kaymakamların onayından geçecek Gündem Teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcı imha edildi Gündem