Yatağan işçileri de boş durmuyor

Enerji özelleştirmeleri tüm hızıyla sürüyor, ama işçiler de boş durmuyor. Yatağan işçileri, Muğla'daki termik santrallerin özelleştirilmesine karşı Ankara'ya gidiyor. İşçiler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na gidecek ve satışlar iptal edilene dek oradan ayrılmayacak...

Abone ol

Barikatları yıktılar, dağa çıktılar, meclisin kapısına dayandılar...Yatağan işçileri özelleştirmeye karşı bir kez daha Ankara yoluna çıkıyor.

Onlar, Muğla'da kurulu bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrali işçileri. Üç santral de özelleştirme kapsamında. Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin satışı için son teklif verme tarihi 10 Nisan.

İşte 10 Nisan'da Yatağan işçileri santrallerin satışına karşı Ankara'da olacak. Yaklaşık 300 işçi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde "özelleştirmeye hayır" diyecek, oturma eylemi yapacak.

İşçiler termik santral özelleştirmelerinin iptal edilmesini isteyecek. Talepleri karşılanmazsa da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde direniş çadırı kurulacak.

ulusalkanal.com.tr

"Kurban olurum iş verin" Ekonomi İşgaldeki fabrika kapanıyor Ekonomi İhracat verileri açıklandı Ekonomi Elektriğe zamanlaması manidar zam! Ekonomi